Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

O λεξάριθμος του ονόματός μας καθρεφτίζει τον χαρακτήρα μας...

O λεξάριθμος του ονόματος μας καθρεφτίζει τον χαρακτήρα μας...
 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που... προβάλουμε τον εαυτό μας.
Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας. Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό.
Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει. Το Oroskopos.gr σου δίνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να βρεις εύκολα και γρήγορα τον λεξάριθμο του ονοματεπωνύμου σου και να διαβάσεις τι σημαίνει!
Βρες τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμου σου ΤΩΡΑ !!!!
Πώς θα βρεις τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμου σου

Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε το βαπτιστικό σου όνομα και το επώνυμό σου. Στη συνέχεια γράψε κάτω από κάθε γράμμα του ονοματεπώνυμού σου τον αριθμό που του αντιστοιχεί. Για να δεις ποιος αριθμός αντιστοιχεί σε κάθε γράμμα δες την παρακάτω ακολουθία:
Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ=7,
Η=8, Θ=9, Ι=1, Κ=2, Λ=3, Μ=4,
Ν=5, Ξ=6, Ο=7, Π=8, Ρ=9, Σ=1,
Τ=2, Υ=3, Φ=4, Χ=6, Ψ=7, Ω=8.

Πρόσθεσε όλους τους αριθμούς του ονοματεπώνυμου σου μέχρι να βγει μονοψήφιος αριθμός.
Για παράδειγμα:
Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ Κ Α Π Ο Υ Τ Ζ Ι Δ Η Σ
2+5+8+9+3+1+7+1+2+1+8+7+3+2+7+1+4+8+1=78=7+8=15=1+5=6

Προσθέσαμε όλους τους αριθμούς που αντιστοιχούν σε κάθε γράμμα του ονοματεπώνυμου του Γεώργιου Καπουτζίδη. Το άθροισμα ήταν ο διψήφιος αριθμός 78 για αυτό και προσθέσαμε το 7 με το 8 και βγάλαμε τον αριθμό 15. Στην συνέχεια προσθέσαμε το 1 και το 5 μέχρι να καταλήξουμε στο μονοψήφιο λεξαριθμό 6.

Η ερμηνεία του ονοματεπώνυμου σου
Εφόσον βρήκες τον μονοψήφιο λεξάριθμο που αντιπροσωπεύει το όνομα σου, διάβασε τώρα την πλήρη ερμηνεία του και μάθε με λεπτομέρεια όλα τα χαρακτηριστικά με τα οποία σε έχει προικίσει το ονοματεπώνυμό σου.

Λεξάριθμος 1
«Ο ηγέτης»
Είσαι ένας άνθρωπος που θέλει να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα. Διαθέτεις έναν παρορμητικό και αποφασιστικό χαρακτήρα και δεν διστάζεις να ρισκάρεις, αρκεί να καταφέρεις στη ζωή σου να αγγίξεις την επιτυχία. Δεν μπορείς να δεχτείς ποτέ την ήττα και προσπαθείς πάντα με εύστροφες και πρωτοποριακές ιδέες να ξεχωρίζεις και να διαπρέπεις. Σου αρέσει να κατευθύνεις, να καθοδηγείς, να συμβουλεύεις και να οργανώνεις τους πάντες και τα πάντα. Σου αρέσει να λειτουργείς ανεξάρτητα και αυθόρμητα και δεν μπορείς ποτέ να δεχτείς τις κατευθύνσεις άλλων, γιατί θέλεις πάντα να κάνεις του κεφαλιού σου και να έχεις την πλήρη ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Εκφράζεις τα συναισθήματά σου με έντονο τρόπο και αρκετές στιγμές γίνεσαι αρκετά υπερβολικός στις αντιδράσεις σου. Δεν αντέχεις τη ρουτίνα, γι αυτό και φροντίζεις πάντα με την πλούσια ενεργητικότητά σου και την ευχάριστη διάθεσή σου και τις πρωτοβουλίες σου ...να διώχνεις μακριά σου τη ρουτίνα! Παρόλο που γίνεσαι πολύ αγαπητός σε όλες σου τις κοινωνικές επαφές, πολύ συχνά εκδηλώνεις μία πολύ εγωκεντρική, αλλά και επιθετική συμπεριφορά και με τον τρόπο σου απομακρύνεις τους ανθρώπους από δίπλα σου. Παρόλα αυτά κερδίζεις πάντα το χαμένο έδαφος σε όλες σου τις υποθέσεις με ευκολία, γιατί έχεις αυθορμητισμό και αυθεντικότητα.

Λεξάριθμος 2
«Ο συντροφικός»
Βασική προτεραιότητά σου είναι να διατηρείς στη ζωή σου ένα ήρεμο και αρμονικό κλίμα και να απολαμβάνεις την αγάπη και την συντροφικότητα γύρω σου. Δεν αντέχεις ούτε στιγμή τη μοναξιά, θέλεις συνέχεια να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δίνεις και παίρνεις συναίσθημα. Διαθέτεις μία φιλήσυχη και ντροπαλή φυσιογνωμία, θέλεις τον χρόνο σου για να ανοιχτείς συναισθηματικά, παρόλα αυτά όταν κάποιος άνθρωπος κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, τότε είσαι βιβλίο ανοιχτό και αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά και με πίστη στη σχέση σας (αυτό αφορά τόσο τις ερωτικές - όσο και τις φιλικές, οικογενειακές σχέσεις). Θέλεις πάση θυσία να αποφεύγεις τους καβγάδες, γι αυτό και δεν συζητάς τα παράπονά σου αλλά προσπαθείς με την διπλωματία, να φέρεις τις καταστάσεις στην ποθητή πορεία. Ο διχασμός και η αναποφασιστικότητά σου είναι μερικά από τα ελαττώματά σου, έχεις ανάγκη πάντα από την ηθική παρότρυνση και τη συμβουλή των αγαπημένων σου προσώπων. Σε όλες τις μορφές των σχέσεών σου, δίνεις πάρα πολλά χωρίς να έχεις την απαίτηση να λάβεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεσαι το θύμα στις σχέσεις σου, γιατί αρκετοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τον δοτικό χαρακτήρα σου. Η γλυκύτητα και η ζεστασιά σου, σε κάνουν να ξεχωρίζεις και να γίνεσαι πολύ αγαπητός.

Λεξάριθμος 3
«Ο επικοινωνιακός»
Διαθέτεις μία ευχάριστη και ενθουσιώδη προσωπικότητα και είσαι λάτρης της επικοινωνίας. Έχεις εξαιρετική άνεση στο λόγο σου, τόσο τον γραπτό - όσο και τον προφορικό και καταφέρνεις πάντα εύστοχα να πείθεις ακόμα τους πιο δύσπιστους ανθρώπους, για όλα τα μηνύματα που θέλεις να τους περάσεις. Σου αρέσει η πρόοδος και ιδιαίτερα η τεχνολογία, χρησιμοποιείς πολύ το ίντερνετ και δεν μπορείς ούτε στιγμή να κυκλοφορήσεις χωρίς να έχεις μαζί σου το κινητό σου τηλέφωνο. Είσαι ένας ιδιαίτερα εκφραστικός άνθρωπος, πολύ γενναιόδωρος και αντιμετωπίζεις τα πάντα με μεγάλη αισιοδοξία. Δεν σταματάς ποτέ να επεκτείνεις τις γνώσεις σου και επιδιώκεις πάντα να μαθαίνεις κάτι καινούριο και να εξελίσσεσαι. Έχεις πλούσια φαντασία και καλλιτεχνικά ταλέντα και σου αρέσει να καταπιάνεσαι με αρκετές δραστηριότητες μαζί. Αρκετές στιγμές αφήνεις στη μέση τα σχέδιά σου και γίνεσαι ασυνεπής στις υποχρεώσεις σου, γιατί δεν δίνεις την ανάλογη προσοχή που επιβάλλεται. Λατρεύεις την κοινωνική ζωή και τη διασκέδαση, φροντίζεις πάντα να εντυπωσιάζεις τους πάντες με τον χειμαρρώδη χαρακτήρα σου, αλλά και την ιδιαίτερα ελκυστική εξωτερική σου εμφάνιση!

Λεξάριθμος 4
«Ο υπεύθυνος»
Είσαι ένας άνθρωπος σοβαρός, υπεύθυνος και απόλυτα οργανωμένος. Δεν σου αρέσει να ξεφεύγεις από τα όρια, γι αυτό και από πολύ νεαρή ηλικία θέτεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, το οποίο τηρείς πάντα με ευλάβεια και συνέπεια. Είσαι άνθρωπος της λογικής και των «πρέπει» και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από το συναίσθημα. Ο λόγος σου είναι συμβόλαιο, τηρείς πάντα τις υποσχέσεις σου και φροντίζεις να ολοκληρώνεις με επιτυχία όλα όσα καταπιάνεσαι, γιατί πολύ απλά είσαι τελειομανής! Στις σχέσεις σου είναι πιστός, αφοσιωμένος, έντιμος και στηρίζεις πάντα ηθικά και πρακτικά όποιον έχει ανάγκη. Σου αρέσει η οικογένεια και ένας από τους κυρίαρχους στόχους στη ζωή σου είναι να πραγματοποιήσεις έναν επιτυχημένο γάμο και να γευτείς τη χαρά να αποκτήσεις παιδιά. Απορρίπτεις όλες τις μοντέρνες και σύγχρονες ιδέες και επιλέγεις έναν συντηρητικό και παραδοσιακό τρόπο σκέψης, αλλά και ζωής. Με την ωριμότητα και την υπευθυνότητά σου καταφέρνεις να διατηρείς σταθερές και μακρόχρονες φιλίες και σχέσεις στη ζωή σου. Παρόλα αυτά αρκετές στιγμές η έλλειψη φαντασίας, αλλά και η αυστηρή τήρηση των κανόνων που εσύ επιβάλλεις στη ζωή σου, σε κάνουν αρκετά προβλέψιμο και οδηγείς τη σχέση σου στη ρουτίνα.

Λεξάριθμος 5
«Ο φιλελεύθερος»
Είσαι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί ούτε στιγμή να τεθεί σε περιορισμό και θέλεις κάθε στιγμή της ζωής σου να νιώθεις ελεύθερος και ανεξάρτητος. Λατρεύεις τον έρωτα, το φλερτ και έχεις έντονη σεξουαλική ζωή, ωστόσο δεν σου αρέσει να μπαίνεις σε μία δέσμευση όπου πρέπει να τηρείς πρέπει και κανόνες. Είσαι ανοιχτόμυαλος, έχεις φιλελεύθερες ιδέες και σου αρέσει να εξελίσσεσαι. Θέλεις να είσαι καινοτόμος και να προκαλείς πάντα με τις επιλογές και τις αποφάσεις σου. Σου αρέσει να ζεις νέες εμπειρίες και επιζητάς πάντα το καινούριο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο. Έχεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα σε κάθε περίσταση και γίνεσαι αγαπητός σε όλους τους ανθρώπους, γιατί έχεις το ταλέντο να γεφυρώνεις κάθε χάσμα. Δεν στέκεσαι ποτέ στις λεπτομέρειες, σε νοιάζει πάντα η ουσία και ακολουθείς το ένστικτο της στιγμής. Πολλές φορές γίνεσαι αγχώδης, νευρικός και ανυπόμονος, γιατί θέλεις όλα να γίνονται τη στιγμή που τα θέλεις εσύ. Είσαι πολύ καλός στη θεωρία, γιατί οι ιδέες σου είναι ξεχωριστές και ιδιαίτερες, συναντάς όμως δυσκολίες στην πρακτική εφαρμογή των ονείρων, των σχεδίων και των σκέψεών σου. Αλλάζεις πολύ συχνά της απόψεις σου και χαρακτηρίζεσαι από αστάθεια. Παρόλα αυτά καταφέρνεις να διατηρείς πάντα τον ενθουσιασμό και την παιδικότητά σου. Έχεις κέφι για ζωή και το δείχνεις κάθε ώρα και στιγμή.

Λεξάριθμος 6
«Ο κοινωνικός»
Είσαι ένας κοινωνικός, εξωστρεφής άνθρωπος, που θέλει πάντα να λειτουργεί συλλογικά και ποτέ αυτόνομα. Διαθέτεις μία ευχάριστη και πολύ αγαπητή προσωπικότητα και κερδίζεις εύκολα το θαυμασμό και τα θετικά σχόλια. Βασική προτεραιότητα στη ζωή σου είναι οι σχέσεις σου. Απεχθάνεσαι τη μοναξιά και μπορείς να σημειώσεις πρόοδο και ανάπτυξη στη ζωή σου, μόνο όταν διατηρείς μία ισορροπία σε όλες τις σχέσεις σου. Δίνεις μεγάλη αξία στη φιλία, στην ενότητα και στη συνύπαρξη, σέβεσαι απόλυτα τις ανάγκες όλων και έχεις την προθυμία να προσφέρεις απλόχερα τη φροντίδα σου, κάθε ώρα και στιγμή. Πολύ συχνά γίνεσαι υπερπροστατευτικός με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και σε πιάνουν και οι ανασφάλειές σου όταν «μυριστείς» κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά των οικείων σου. Για σένα η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, γι αυτό και πολύ συχνά μπορεί να πιαστείς από κάποιο «ασήμαντο» στοιχείο και να σε πιάσουν οι ιδιοτροπίες σου. Έχεις την τάση να παρασύρεσαι σε αλόγιστα έξοδα, θέλεις να ικανοποιείς κάθε καταναλωτική ανάγκη δική σου, αλλά και των αγαπημένων σου προσώπων. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα. Σου αρέσει η μουσική, ο χορός, το θέατρο και γενικότερα κάθε μορφή τέχνης.

Λεξάριθμος 7
« Ο μοναχικός»
Είσαι ένας εσωστρεφής άνθρωπος που δυσκολεύεται να χαρίσει την εμπιστοσύνη του με ευκολία στους γύρω του. Σου αρέσει η αναζήτηση σε όλους τους τομείς, φροντίζεις πάντα να εξελίσσεις τις γνώσεις σου. Ασχολείσαι με τη φιλοσοφία, με τη θρησκεία, την έρευνα, τον αποκρυφισμό και διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και ωριμότητα. Λατρεύεις τη μελέτη, το διάβασμα και θέλεις να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Πολύ συχνά απομακρύνεσαι από όλους και από όλα και χάνεσαι στις σκέψεις σου. Έχεις πολλές φορές την ανάγκη να απομονώνεσαι και να ανασυγκροτείς τις δυνάμεις σου. Παρόλο που το κυρίαρχο χαρακτηριστικό σου είναι η μοναχικότητα, είσαι ένας πολύ φιλόξενος και ζεστός άνθρωπος και έχεις την ικανότητα να αποφορτίζεις τους γύρω σου από το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις. Έχεις τον ρόλο του συμβουλάτορα, του υποστηρικτή και του καθοδηγητή στις σχέσεις σου, όχι επειδή το επιδιώκεις, αλλά επειδή εμπνέεις εμπιστοσύνη και ωριμότητα. Πολύ συχνά νιώθεις « συναισθηματική εξάρτηση» από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και δεν μπορείς να διαγράφεις ή να αποχωρίζεσαι ανθρώπους από τη ζωή σου. Σου αρέσει η φύση, η θάλασσα και το όνειρό σου είναι κάποια στιγμή της ζωής σου να απομακρυνθείς από την βουή της πόλης και να ζήσεις μία ήρεμη και μοναχική ζωή σε ένα ήσυχο και απόμερο μέρος στην εξοχή. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι η διαίσθησή σου, φρόντισε να την αναπτύξεις ακόμα περισσότερο και να την εμπιστεύεσαι πάντα, γιατί ποτέ δεν πέφτει έξω.

Λεξάριθμος 8
« Ο φιλόδοξος»
Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσωπική σου ανάπτυξη και στην επιτυχία σου. Είσαι ένας άνθρωπος με όνειρα, φιλοδοξίες και θέτεις πάντα τον πήχυ πολύ ψηλά και κάνεις τα πάντα, για να κατακτάς ότι βάλεις στο μυαλό σου. Ποτέ δεν παρεκτρέπεσαι από τους αρχικούς σου στόχους, δείχνεις απέραντη αφοσίωση σε όλα όσα θέλεις να κερδίσεις και δίνεις μάχες για να επιτύχεις. Δίνεις πάντα το καλό παράδειγμα σε όλους, γιατί διαθέτεις θάρρος, επιμονή και έναν απέραντο δυναμισμό. Θέλεις να υπάρχει οικονομική άνεση στη ζωή σου και επικεντρώνεσαι πολύ στην ύλη. Δεν σκέφτεσαι ποτέ μόνο τον εαυτό σου, αλλά θα προσφέρεις γενναιόδωρα συναισθηματικά και υλικά σε όποιον έχει ανάγκη. Με το πέρασμα των ετών στη ζωή σου θα γευτείς την οικονομική και επαγγελματική καταξίωση. Πολλές στιγμές στέκεσαι στην επιφάνεια των πραγμάτων και αδιαφορείς για την ουσία, που είναι και η πιο σημαντική. Στον ερωτικό τομέα είσαι άνθρωπος της λογικής, δίνεις προτεραιότητα στο σεξ και αν ταιριάξεις σεξουαλικά με το σύντροφό σου, τότε είσαι απόλυτα ευχαριστημένος και πλήρης. Δώσε προσοχή στο πείσμα σου, γιατί πολλές φορές γίνεσαι εξαιρετικά ανυπόμονος και πιεστικός στους γύρω σου.

Λεξάριθμος 9
«Ο ονειροπόλος»
Είσαι ένας φιλήσυχος και ονειροπόλος άνθρωπος με ιδανικά και αξίες, που επιθυμείς μία καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο αύριο και αγωνίζεσαι για να υπερασπίζεις τα δικαιώματα τα δικά σου, αλλά και όλων των ανθρώπων. Διαθέτεις μεγάλες ευαισθησίες, είσαι φιλικός, πρόσχαρος και εξυπηρετικός. Τάσσεσαι πάντα υπέρ των αδύναμων και έχεις πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Είναι πολύ πιθανό στη ζωή σου να συμμετάσχεις σε φιλανθρωπική οργάνωση και να αγωνιστείς για έναν καλύτερο κόσμο ! Έχεις πλούσια φαντασία, πολλές ιδέες και δεν διστάζεις να πάρεις πρωτοβουλίες. Παρόλα αυτά, αρκετές στιγμές δεν μπορούν να γίνουν πράξη όλα όσα έχεις προγραμματίσει, γιατί είναι εκτός πραγματικότητας . Στα οικονομικά σου θα γευτείς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό δεν θα σε πτοήσει ούτε στιγμή, γιατί έχεις μάθει να ζεις και με τα λίγα, αλλά και με τα πολλά. Δώσε προσοχή όμως, γιατί είσαι αρκετά αμελής στις πρακτικές υποχρεώσεις σου και πολύ συχνά μπορεί να ξεχνάς να πληρώσεις λογαριασμούς ή να ματαιώνεις πράγματα που μπορεί να κάνεις σήμερα ...για αύριο

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com

Τέρμα πια η ζάχαρη! Υπάρχουν εναλλακτικές και είναι πολλές...

Υπάρχουν γύρω μας άφθονες εναλλακτικές για να καταργήσουμε πλήρως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας και να την αντικαταστήσουμε με άλλα, πιο υγιεινά προϊόντα. Αρκεί να ψάξουμε. 

Όταν φτιάχνουμε καφέ ή κάποιο γλυκό ή όταν στύβουμε έναν χυμό και μας φαίνεται ξινός, μηχανικά και χωρίς δεύτερη σκέψη, προσθέτουμε ζάχαρη σε μικρότερες ή και μεγαλύτερες δόσεις.

Γνωρίζουμε όμως, ότι η ζάχαρη και παχαίνει και τη στοματική μας υγιεινή βλάπτει, άλλα και μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας. Εντούτοις, σπάνια σκεφτόμαστε τρόπους για να την αντικαταστήσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν γύρω μας, άφθονες εναλλακτικές, για να καταργήσουμε πλήρως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας. Αρκεί να ψάξουμε.

Από σιρόπια και φυσικούς χυμούς, μέχρι καρυκεύματα και σκόνες, οι επιλογές είναι πολλές και μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με το γούστο και τις ανάγκες μας…

Σιρόπια

Νέκταρ Αγαύης

Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη, αλλά η συγκεκριμένη φυσική γλυκαντική ουσία, μπορεί να γλυκάνει υγιεινά το τσάι μας, τον καφέ ή κάποιο από τα αγαπημένα μας ροφήματα. Παράγεται από το φυτό Αγαύη (απ’ όπου παρασκευάζεται κι τεκίλα) και έχει γεύση που μοιάζει με το μέλι. Μπορεί κάλλιστα να υποκαταστήσει τη ζάχαρη, αλλά με μέτρο, ώστε να μην έχουμε και πάλι τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα της υπερβολικής δόσης.

Σιρόπι σφενδάμου

Φυτικό και άκρως ευεργετικό, το συγκεκριμένο σιρόπι περιέχει περισσότερα από 50 αντιοξειδωτικά. Το σιρόπι μπορεί να συνοδεύσει μούσλι και ροφήματα και ταιριάζει με τηγανίτες, κρέπες, βάφλες, γιαούρτι με φρούτα κ.ά. Είναι επίσης ιδανικό και ως γλυκαντικό στο τσάι, τον καφέ και το χυμό φρούτων. Διαφέρει δε από το μέλι καθώς όταν θερμανθεί δεν χάνει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

Μέλι

Πολύτιμο, ευεργετικό και υγιεινό, το μέλι συνδυάζει και γεύση και σημαντική διατροφική αξία. Χαρίζει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, ενώ ρυθμίζει σημαντικά και τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Η κατανάλωσή του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και μας προσθέτει… χρόνια. Ιδιαίτερα αναγνωρισμένη είναι και η θεραπευτική του αξία στη δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού. Μπορείτε να το προσθέσετε σε ένα ζεστό ρόφημα για να μαλακώνει ο πόνος του λαιμού σε περίπτωση κρυώματος. Είναι επίσης ιδιαίτερα γευστικό όταν προστίθεται σε σαλάτες σαν σος ή μαζί με κάποιο άλλο dressing.

Μελάσα

Σκούρο παχύρρευστο σιρόπι με πλούσια εξωτική γεύση, η μελάσα προέρχεται από τα ζαχαροκάλαμα. Είναι ιδανική για σάλτσες ντομάτας, συνταγές με κιμά, όσπρια, γλυκά φρούτων και μαρμελάδες. Σημαντική είναι και η θρεπτική της αξία, καθώς είναι πηγή σιδήρου, ο οποίος συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της πνευματικής λειτουργίας. Ταυτόχρονα, είναι πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου. Είναι δηλαδή ένας καλός σύμμαχος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Σιρόπι καστανού ρυζιού

Παράγεται από το καστανό ρύζι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω των συστατικών του, σαν υποκατάστατο της φρουκτόζης, ενώ σίγουρα είναι περισσότερο θρεπτικό και υγιεινό. Ταιριάζει πολύ και μπορεί να προστεθεί σε διάφορα αρτοσκευάσματα και σε μπάρες δημητριακών.

Φρούτα

Λεμόνι

Οι φίλοι του τζιν και λοιπών αλκοολούχων ποτών, μπορείτε να παρακάμψετε την πρόσθετη δόση από ζάχαρη και να προσθέσετε έναν κύβο ή μια λεπτή φέτα από λεμόνι. Δεν θα καταλάβετε μεγάλη διαφορά, αλλά θα γλιτώσετε περιττές θερμίδες.

Γκρέιπφρουτ

Για την αναγκαία συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C, η λύση είναι το γκρέιπφρουτ. Είτε ως χυμός, είτε σαν προσθήκη σε κάποιο κοκτέιλ ή ακόμα και στη σόδα, θα προσθέσει μια γλυκόξινη γεύση στο ποτό σας.

Σταφίδες

Είναι μικρές, γλυκές και εξαιρετικά θρεπτικές. Πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, οι σταφίδες προσθέτουν γεύση και σημαντική διατροφική αξία στις τροφές όπου προστίθενται. Ιδανικές για αρτολιχουδιές, γλυκά αλλά και για ψητά πιάτα (π.χ: για γέμισμα).

Cranberries

Ετοιμάζετε κάποιο γλυκό, λ.χ.: muffins ή κάποιο σπιτικό κέικ; Πώς θα σας φαινόταν να παραμερίσετε για λίγο τη συνηθισμένη ζάχαρη και να προσθέσετε αντί αυτής τα μικρά «θαυματουργά» cranberries; Δεδομένου ότι είναι γενικά πολύ ξινά για να τα φάτε φρέσκα, δοκιμάστε τις κονσερβοποιημένες ποικιλίες και χρησιμοποιήστε τα τόσο σε γλυκά, όσο και σε αλμυρά πιάτα.

Χουρμάδες

Στο επόμενο… πείραμα ζαχαροπλαστικής, επιλέξτε να προσθέσετε στο γλυκό ή κέικ σας, μια καλή δόση από χουρμάδες. Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, αλλά και λεπτή ραφιναρισμένη γεύση, το φρούτο αυτό είναι η τέλεια επιλογή αντί για ζάχαρη. Μην παρασύρεστε λοιπόν από τη ζάχαρη. Οι καρποί της χουρμαδιάς είναι εξίσου γευστικοί και με μικρή θερμιδική αξία.

Κίτρο

Καιρός να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές χάρτινες συσκευασίες των χυμών. Υπάρχουν λύσεις απλούστερες: προσθέτουμε λίγο κίτρο στο ανθρακούχο νερό μας και με τον τρόπο αυτό περιορίζουμε την όρεξή μας για φαγητό και ταυτόχρονα προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες.

Μπανάνες

Πρόκειται για ένα αγαπημένο φρούτο, που κάνει καλό και στη σιλουέτα μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον πολτό μπανάνας σε κέικ και γλυκά ή να προσθέσουμε φρέσκες μπανάνες σε γιαούρτι και στο γάλα. Πρέπει να γνωρίζουμε, ότι όσο οι μπανάνες ωριμάζουν, τόσο πιο γλυκές γίνονται, οπότε δεν έχουμε ανάγκη από πρόσθετα ζάχαρης.

Βερίκοκα

Τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β και σίδηρο. Εναλλακτικοί τρόποι κατανάλωσης είναι η «πολτοποίησή» τους σε ένα μικρό μιξεράκι και εν συνεχεία το ανακάτεμά τους σε ένα δροσερό γιαούρτι ή διαφορετικά η χρήση τους ως γλυκιάς «αλοιφής», πάνω σε μια φέτα από ψωμί ολικής αλέσεως.

Πουρές από μήλα

Αντί για μισή κούπα ζάχαρη που ορίζει η συνταγή λ.χ.: για μπισκότα ολικής αλέσεως, μπορούμε να προσθέσουμε την ίδια αναλογία από «πολτό» μήλου. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε έτοιμο, αλλά το ιδανικό είναι να τον κατασκευάσετε μόνοι σας, ώστε να αποφευχθεί η περιττή προσθήκη ζάχαρης.

Υγρά

Συμπυκνωμένος χυμός

Χρησιμοποιήστε σπιτικό συμπυκνωμένο χυμό φρούτων κατά τη μαγειρική. Για παράδειγμα προσθέστε δικής σας παρασκευής χυμό μήλου στην μηλόπιτά σας. Πλούσιος σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, είναι το κατάλληλο συστατικό για θρεπτικά και υγιεινά επιδόρπια.

Χυμός πορτοκάλι

Ετοιμάζετε κάποιο γλυκό; Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού αντί ζάχαρης. Γευστικότερη, πιο δροσιστική και σίγουρα πιο υγιεινή επιλογή. Αν πάλι αναζητάτε κάτι που θα σας δροσίσει, η ιδανική επιλογή είναι και πάλι ένας φρεσκοστυμμένος χυμός από πορτοκάλι (μπορείτε να τον διατηρείτε στην κατάψυξη όταν είναι εκτός εποχής).

Σόδα

Την επόμενη φορά που ο χυμός σας θα σας φανεί ξυνός, αποφύγετε να προσθέσετε ζάχαρη και περιττές θερμίδες. Μια μικρή δόση σόδας, θα σας προφυλάξει από την άσκοπη κατανάλωση ζάχαρης.

Γάλα

Και γάλα και ζάχαρη στο καφέ; Μάλλον δεν προσέχετε καθόλου τη διατροφή σας. Το μυστικό κρύβεται στη λακτόζη του γάλατος. Ας προσθέσουμε λοιπόν, λίγο περισσότερο γάλα και ας αφήσουμε τη ζάχαρη.

Τσάι

Πράσινο, με συνηθισμένη ή περισσότερο εξωτική γεύση, το τσάι δεν περιέχει από μόνο του ζάχαρη. Μπορεί όμως να προσφέρει, αν προστεθεί σε οποιοδήποτε ποτό ή άλλο αφέψημα, μια γλυκιά γεύση, όπως θα έκανε και η ζάχαρη. Μια έξυπνη, υγιεινή αλλαγή για τα ποτά μας.

Ρούμι

Το ρούμι δεν είναι μόνο το ιδανικό ποτό για τους λάτρεις του αλκοόλ. Καραμελώστε λεπτές φέτες ανανά μέσα στο ρούμι και προσθέστε το στο γιαούρτι σας ή σε βάφλες, για ένα γλυκό και ιδιαίτερα θρεπτικό επιδόρπιο.

Μπαχαρικά και σκόνες

Κανέλλα

Προσθέστε στον πρωινό καφέ σας λίγη κανέλα. Το ρόφημα αποκτά μια ιδιαίτερη γλυκύτητα, ενώ παράλληλα ενισχύεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα, χωρίς να προστίθενται καθόλου θερμίδες.

Σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη

Διαλύουμε σκόνη κακάου μέσα σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό ή άπαχο γάλα. Είναι το ρόφημα του χειμώνα και μας χαρίζει όλη την αίσθηση της γλυκύτητας, χωρίς προσθήκες ζάχαρής και λοιπών παχυντικών συστατικών. Αν πάλι προτιμάτε, την «κρύα» εκδοχή του, κανένα πρόβλημα.
 

A Recipe for Natural Homemade Suncream... ή αλλιώς πως να κάνετε το δικό σας αντηλιακό...

With spring here, and the anticipation of outdoor adventures on the horizon, now’s the perfect time to start talking about natural protection from the sun!
We all know that protecting our skin — the body’s largest organ – from the sun is super important; but sadly, so many of the commercially-prepared sunscreens on the market are laden with harmful chemicals that could actually end up exposing us to the very toxins we are trying to protect ourselves from.
The good news is…there are ways to make your own natural sunscreens at home – not only will this save you money, but it will give you greater peace of mind in knowing exactly what has gone into making it.
Tips for Natural Sun Protection
One hundred years ago the majority of jobs involved working outdoors yet the sunscreen craze was no where to be found – neither was skin cancer. Sure, there were a few cases, but it’s interesting to me that with the increase sales of sunscreen the rate of skin cancer has also increased.
As just a little side note, my goal here is not to persuade you in your thinking but rather I want to challenge you to begin the research on your own. There are some really great articles out that have helped shape my opinion surrounding this issue, such as this one by Environmental Working Group (EWG) that describes the dangers of chemical sunscreens, and this one, oh…and you may like this one too. Ultimately the decision is yours and my suggestions here are purely for educational purposes. I strongly encourage you to do your own research and follow conventional wisdom.
So what did the people in years gone by know that we don’t? Well, they:
-were a bit more modest in their dress and wore lots of protective clothing.
-they knew to stand in the shade if at all possible.
-they avoided direct exposure to the noon sun.
-their diets were wholesome and consisted of real foods.
Did you know that we can dramatically improve our resistance to the sun’s harmful rays through dietary changes! Yes! Our skin is our largest organ right? So that means, when our immune system is functioning on low due to an over consumption of processed foods we weaken our first line of defense and place ourselves at greater risk.
I love that seasonal summer foods — such as strawberries, blueberries, raspberries, cherries (and fruits of all kinds), beans, nuts, and a variety of legumes — are some of the highest antioxidant foods on the planet…just what our bodies’ need for healthy skin and natural sun protection. 
Ingredients that Naturally Protect Us from the Sun
There are natural ingredients, some may be found in our kitchens, that work to protect us from over exposure to the sun. Many are oils that contain SPF properties such as:
  • Raspberry Seed Oil. The highest of all natural ingredients, contains an estimated SPF of 30-50.
  • Shea Butter. An excellent skin protectant with an SPF of approximately 6-10.
  • Carrot Seed Oil. Carrot seed oil is an essential oil and has been estimated to contain SPF levels of 30.
  • Wheat Germ Oil. While super nourishing for the skin, it too possesses a natural SPF of 20.
  • Sesame oil, Coconut Oil, Hemp oil, Avocado oil, Soybean, and Peanut Oil. All contain SPF levels between 4-10.
However, none of these ingredients are necessarily adequate on their own to provide us protection for an all day experience…say, out on the lake.
In order to make your own sunscreen you really should add the natural mineral zinc oxide (and possibly titanium oxide) to your recipe. This will give you real power to reflect the sun’s ray, with minimal negative effects.
The Recipe
Ingredients
Customize this recipe based on your budget and what you have available.
-1 ounce oil blend (use any combination of the oils listed above)
-1 ounce beeswax (adds waterproof properties)
-1 ounce butter blend (i.e. Shea butter, mango butter, or cocoa butter)
-1 teaspoon vitamin E oil
-0.36 ounces zinc oxide powder
-30 drops essential oils, optional
Method
1. Gather ingredients and kitchen tools. 
2. In a double boiler, over low heat, melt the oils, beeswax, and butters.
3. Remove from heat and allow to cool slightly prior to adding the vitamin E oil, zinc oxide powder, and essential oils. Note: Wear a mask when working with zinc oxide. Although it has not been proven harmful when used topically, inhaling the substance can be dangerous.
4. Stir until zinc oxide is dissolved.  
5. Pour into a push-up or roll-up dispenser. This recipe will produce a product similar to a lotion bar or sunscreen stick. You could easily clean out and re-purpose a used deodorant or lip balm container. But, if you want to buy a new one…
6. Allow to cool and harden on the counter overnight and then you’re good to go! During times of heavy sun and swim exposure be sure to reapply often for the best coverage...

Πηγή: http://frugallysustainable.com/2012/03/a-recipe-for-natural-homemade-sunscreen/

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Από τι προκαλείται η κυτταρίτιδα;



Η κυτταρίτιδα μπορεί να θεωρηθεί πολυπαραγοντική. Πολλοί είναι εκείνοι που.....
πιστεύουν ότι οφείλεται σε ενδογενείς παράγοντες όπως ορμονικούς, μεταβολικούς, νευρικούς, ενζυματικούς και κυκλοφορικές δυσλειτουργίες.....
Άλλοι πάλι αποδίδουν την εμφάνισή της σε εξωγενείς παράγοντες όπως τραύματα, ορθοστασία, σύσφιξη ρουχισμού, καθιστική ζωή κ.ο.κ. Συγκεκριμένα:

Ορμονικοί παράγοντες
Η ορμονική δραστηριότητα ενοχοποιείται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, όχι μόνο με την έννοια της παθολογικής κατάστασης (ορμονική δυσλειτουργία), αλλά και με την έννοια της φυσιολογικής λειτουργίας. Έτσι εξηγείται άλλωστε γιατί κάνει την εμφάνισή της με την έναρξη της εφηβείας. Επίσης παρατηρείται να συμπίπτει με τις τροποποιήσεις των ορμονών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, της λοχείας, και της εμμηνόπαυσης.

Κληρονομικότητα
Η κατασκευή του σώματος προδιαθέτει στην κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα δεν είναι κληρονομική. Κληρονομική είναι η προδιάθεση για κυτταρίτιδα.

Παχυσαρκία
Όταν το σώμα διατηρείται λεπτό, ο υποδόριος ιστός έχει μικρό πάχος και δεν ευνοεί την εγκατάσταση λιπωδών μαζών.

Δυσκοιλιότητα
Ο μεγάλος όγκος των εντέρων συμπιέζει τα αγγεία που διοχετεύουν το αίμα από τα κάτω άκρα προς την κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το κυκλοφορικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών και τοξινών.

Φαρμακευτική αγωγή
Η λήψη κάποιων φαρμάκων όπως κορτιζόνης, αντισυλληπτικών και ορμονών βοηθούν στην κατακράτηση υγρών.

Ψυχολογικοί παράγοντες
Το άγχος, οι ψυχικές συγκινήσεις διεγείρουν την λειτουργία του συμπαθητικού συστήματος με συνέπεια την έκκριση αδρεναλίνης. Αυτή η ουσία δυσκολεύει το κυκλοφορικό, ειδικά στα μέρη του σώματος που είναι επιρρεπή στην κυτταρίτιδα.

Φυλετικός παράγοντας Τρόπος ζωής
Η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης, ο στενός ρουχισμός κ.ο.κ

 Πηγή:http://www.olathessaloniki.com/2012/11/blog-post_7135.html

Μικρό, χαριτωμένο και χνουδωτό....

 
Η υψηλή επισκεψιμότητα των ιστοτόπων που φιλοξενούν εικόνες και βίντεο με τα "κατορθώματα" μικρών ζώων, μόλις απέκτησε επιστημονική ερμηνεία....
 
 
Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις εικόνες και στα βίντεο που κατακλύζουν το ίντερνετ με πρωταγωνιστές μικρά, σκανταλιάρικα, χνουδωτά ζωάκια; Σπεύδετε να καλύψετε την οθόνη του υπολογιστή σας κάθε φορά που ο προϊστάμενός σας σηκώνεται από την καρέκλα του για να μην σας δει να «σαλιαρίζετε» με ένα ζευγάρι αξιολάτρευτα γατάκια Αγκύρας; Μην ανησυχείτε!

Μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Χιροσίμα απέδειξε ότι το χαζολόγημα στον υπολογιστή όταν πρόκειται για γατάκια/σκυλάκια/αρκουδάκια κι άλλα εξίσου χαριτωμένα ζωάκια βοηθάει αποφασιστικά στη συγκέντρωση και αυξάνει την παραγωγικότητα.

Ο λόγος; Σύμφωνα με τους ειδικούς τα θετικά συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν όταν βλέπουμε νεογέννητα ζωάκια λειτουργούν ως κίνητρα για την επίτευξη των στόχων μας.

Η εν λόγω μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 130 φοιτητές, δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση PLOS One με τίτλο «The power of kawaii» -kawaii σημαίνει αξιολάτρευτο στην ιαπωνική γλώσσα
 
Πηγή: http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_womsxeseis_1_09/10/2012_465297






 

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Εκπληκτικά παλιρροϊκά νησιά του κόσμου.....

Όταν η στάθμη του νερού ανεβαίνει, τα παρακάτω νησάκια αποκόβονται και η σύνδεσή τους με τη στεριά γίνεται μόνο με τεχνικά μέσα όπως γέφυρες ή πλωτά και άλλα μέσα.




Με τον όρο παλιρροϊκά νησιά, εννοούμε τα νησιά εκείνα που συνδέονται με μια λεπτή λωρίδα γης με την ηπειρωτική χώρα, αλλά είναι προσβάσιμα μέσω δρόμων, μόνο όταν η παλίρροια είναι χαμηλή. Όταν η στάθμη του νερού ανεβαίνει, τα νησάκια αυτά αποκόβονται και η σύνδεση με τον κορμό της στεριάς γίνεται μόνο με τεχνικά μέσα όπως γέφυρες ή πλωτά και άλλα μέσα. Η ιδιαιτερότητά τους αυτή, σε συνδυασμό με την σχεδόν ανεξερεύνητη ομορφιά τους, τα καθιστούν ονειρικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους πιο τολμηρούς και περιπετειώδεις.


St Michael's Mount, Ηνωμένο βασίλειο

Είναι ένα παλιρροιακό νησί ( www.stmichaelsmount.co.uk ) που βρίσκεται 366 μέτρα από την ακτή Mount's Bay στην Κορνουάλλη, του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για μια αστική κοινότητα, ενωμένη με την πόλη Μarazion με ένα τεχνητό δρόμο φτιαγμένο από κυβόλιθους γρανίτη, ο οποίος είναι υπερυψωμένος ώστε να είναι διαβατός στην ημι-παλίρροια και την άμπωτη. Το παρεκκλήσι του St Michael χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και διαθέτει έναν πύργο που χρησιμοποιούνταν σε μάχες, προέκταση του οποίου ήταν ένας πυργίσκος που χρησίμευε για την καθοδήγηση των πλοίων. Σύμφωνα με μελέτες, οποιαδήποτε άνοδος της στάθμης του ωκεανού, καθώς και η υπάρχουσα φυσική διάβρωση, απειλούν ένα μέρος της ακτής της Κορνουάλλης, συμπεριλαμβανομένου και του νησιού St Michael.


Mont Saint-Michel, Γαλλία

Bραχώδες παλιρροιακό νησί στην περιοχή της Νορμανδίας, με πληθυσμό 44 κατοίκων. Το νησί ( www.ot-montsaintmichel.com/index.htm?lang=en ) έχει παίξει σημαντικό στρατηγικό ρόλο από τα αρχαία χρόνια, ενώ τον 8ο αιώνα μ.Χ., χτίστηκε το μοναστήρι από το οποίο πήρε το όνομά του. Από το 1979 συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το νησί που δέχεται περισσότερους από τρία εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με γέφυρα. Στο παρελθόν όμως ήταν συνδεδεμένο με ένα παλιρροϊκό, υπερυψωμένο μονοπάτι, έναν δρόμο δηλαδή που φανερωνόταν σε χαμηλή παλίρροια και «κρυβόταν» σε υψηλή.


Haji Ali Dargah, Ινδία

Κοντά στην ακτή στα Νότια της Βομβάης , βρίσκεται ένα τζαμί και τάφος σε ένα μικρό νησάκι. Το Haji Ali Dargah ( http://hajialidargah.in ) αποτελεί ορόσημο της ινδικής πόλης. Η πρόσβαση στο νησί είναι άμεσα εξαρτημένη από τις παλίρροιες, μιας και το μονοπάτι είναι τελείως απροστάτευτο από την παλίρροια κι όταν αυτή ανεβαίνει, το νησί «αποκόπτεται». Το να διασχίσει κανείς το μονοπάτι θεωρείται αποκορύφωμα της εκδρομής στο ιερό μνημείο.


Rough Island, Σκωτία

Είναι ένα από τα 17 νησιά ( www.roughislandband.com ) στα οποία μπορεί να πάει κανείς περπατώντας από τη Σκωτία. Το νησί είναι προσβάσιμο όταν το επιτρέπει η παλίρροια, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να αποφεύγουν να διασχίσουν το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, γιατί το νησί είναι καταφύγιο πτηνών και τους μήνες αυτούς φτιάχνουν φωλιές. Το υπερυψωμένο μονοπάτι πλημμυρίζει και βυθίζεται κάτω από τη θάλασσα για 5 ώρες κατά τη διάρκεια της υψηλής παλίρροιας.


Eilean Donan, Ηνωμένο Βασίλειο

Πρόκειται για ένα ακόμη νησί της Σκωτίας. Ενώνεται με την ηπειρωτική χώρα με μία πεζογέφυρα και βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από το χωριό Dornie. Λέγεται ότι ο ιερέας Donnán έχτισε μια εκκλησία στο νησί, αν και δεν υπάρχει κάποιο ίχνος αυτής. Στο νησί δεσπόζει το γραφικό κάστρο ( www.eileandonancastle.com ) που αρχικά χτίστηκε τον 13ο αιώνα αλλά καταστράφηκε τον 18ο αιώνα. Το σημερινό κτίσμα ανοικοδομήθηκε τον 20ο αιώνα. Το 2001, το νησί είχε μόνο έναν κάτοικο.


Cramond Island, Σκωτία

Είναι ένα από τα πολλά νησιά που βρίσκονται κοντά στο Εδιμβούργο, σε απόσταση μόλις ενάμισι χιλιομέτρου από την ηπειρωτική χώρα. Το Cramond ( www.undiscoveredscotland.co.uk/edinburgh/cramondisland/index.html ) συνδέεται με αυτήν μόνο σε χαμηλή παλίρροια, μέσω ενός πλακόστρωτου υπερυψωμένου δρόμου. Το συγκεκριμένο μονοπάτι, που στέκεται σε πυλώνες τσιμέντου, όταν χτίστηκε χρησίμευε ως άμυνα ενάντια στα υποβρύχια, επί Β’ παγκοσμίου πολέμου και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής.


Fort Louvois, Γαλλία

Αυτό το παράκτιο φρούριο ( www.france-voyage.com/towns/bourcefranc-le-chapus-3139/fort-louvois-13194.htm ), ολοκληρώθηκε το 1694, μετά από τρία χρόνια εργασιών, σύμφωνα με τα σχέδια του Vauban, του στρατιωτικού μηχανικού που δούλευε για τον Λουδοβίκο τον 14ο. Έχοντας την μορφή ενός πετάλου, με τον κεντρικό πύργο να προστατεύεται από μία κινητή γέφυρα και μία τάφρο, το φρούριο παραπέμπει σε μεσαιωνικό κάστρο. Χτίστηκε για να προστατεύει τη νότια πλευρά της εκβολής Charente «πιάνοντας» τα εχθρικά πλοία σε διασταυρωμένα πυρά με την ακρόπολη στο Oléron. Αυτό εμπόδιζε τον εχθρό να επιτεθεί στα ναυπηγεία στο Rochefort. Σε χαμηλή παλίρροια το νησί συνδέεται με την χώρα με ένα μονοπάτι μήκους 400 μέτρων.


Lindisfarne, Ηνωμένο Βασίλειο

Στα βορειοανατολικά της Αγγλίας, το εν λόγω παλιρροϊκό νησί είναι γνωστό και με την ονομασία Άγιο Νησί ( www.visitnorthumberland.com/holy-island ). Μεγάλα τμήματά του, προστατεύονται για την ασφάλεια των πληθυσμών πτηνών που περνάνε από εκεί το χειμώνα. Το Lindisfarne είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η διαμονή στο νησί, όταν αυτό είναι αποκομμένο λόγω παλίρροιας από τον ηπειρωτικό κορμό, εγγυάται ηρεμία καθώς οι περισσότεροι το εγκαταλείπουν λίγες μέρες πριν η στάθμη του νερού ανέβει.


Burgh Island, Ηνωμένο Βασίλειο

Αν και μικρό, αυτό το νησάκι ( www.information-britain.co.uk/county28/townguideBurgh%20Island ) διαθέτει δικό του ξενοδοχείο και πανδοχείο. Απέχει μόλις 250 μέτρα από το μικρό χωριό Bigbury-on-Sea και είναι προσβάσιμο με τα πόδια όταν η παλίρροια είναι χαμηλή, ενώ όταν τα νερά ανεβαίνουν, το «θαλάσσιο τρακτέρ» όπως ονομάζουν το ειδικό υπερυψωμένο όχημα, εκτελεί διαδρομές από και προς το νησί. Το τρακτέρ διασχίζει τη θάλασσα με τις μεγάλες ρόδες του να βρίσκονται μέσα στο νερό ενώ οι επιβάτες βρίσκονται σε μία πλατφόρμα αρκετά πιο ψηλά από τους τροχούς.


Hilbre Island, Ηνωμένο Βασίλειο

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί στο σύμπλεγμα των τριών, που συμπληρώνουν τα Little Eye and Middle Eye και βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Dee ( www.visitwirral.com/coast-and-countryside/coast/hilbre-island ). Από το 2012, το νησί δεν έχει ούτε ένα μόνιμο κάτοικο. Ωστόσο, το Hilbre επισκέπτονται συχνά πεζοί τουρίστες, μιας και η διάσχιση του μονοπατιού που το ενώνει με τον κορμό της χώρας, όταν η παλίρροια είναι χαμηλή και δη τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί προσφιλή δραστηριότητα. Το παλιό μονοπάτι είναι πλέον κλειστό, καθώς είναι πολύ πιο επικίνδυνο σε σχέση με το νέο, μέσω της πόλης West Kirby.

Πηγή:http://www.clickatlife.gr/story/taksidi/ekpliktika-palirroika-nisia-tou-kosmou?id=2290754

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Μυστικά για γρηγορότερο μεταβολισμό....

           















 Πρωινό απαραιτήτως !  Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο ρυθμός του μεταβολισμού μειώνεται. Το πρωινό, λοιπόν, πυροδοτεί την επάνοδο του σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Έχει παρατηρηθεί ότι κάποιος που παραλείπει το πρωινό καίει λιγότερες θερμίδες μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος σε σύγκριση με αυτόν που δεν το στερείται.
Συχνά γεύματα. Τα μικρά και συχνά γεύματα αυξάνουν τον ρυθμό του μεταβολισμού, επειδή δίνουν την ευκαιρία στον οργανισμό μας να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διαδικασία της πέψης.
 Πολλές πρωτεΐνες. Η κατανάλωση πρωτεϊνών φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση των καύσεων του οργανισμού. Τρώγοντας πρωτεΐνες κερδίζετε περίπου 150 θερμίδες την ημέρα. Να προτιμάτε πηγές πρωτεϊνών με λίγα λιπαρά, π.χ. άπαχο τυρί, κρέας, αυγό.
 Άπαχο γάλα. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Τενεσί, οι γυναίκες που κατανάλωναν άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα 3-4 φορές την ημέρα στο πλαίσιο της δίαιτας τους έχασαν έως και 70% περισσότερο λίπος σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν λιγότερα γαλακτοκομικά. Εικάζεται ότι το ασβέστιο ευνοεί την καύση του λίπους.
 Καυτερά στο πιάτο. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα μπαχαρικά συμβάλλουν στο γρηγορότερο αίσθημα του κορεσμού. Επίσης οι καυτερές πιπεριές περιέχουν την ουσία καπσεϊσίνη, η οποία αυξάνει την έκκριση της ορμόνης αδρεναλίνης, με αποτέλεσμα την προσωρινή αύξηση του μεταβολισμού.
 Λιγότερο στρες. Έχει παρατηρηθεί ότι το μακροχρόνιο στρες προκαλεί αύξηση του βάρους, επειδή η διαρκής έκθεση του οργανισμού στις ορμόνες του στρες ευνοεί την αποθήκευση του λίπους κυρίως στη κοιλιά. Από την άλλη μεριά, το…παροδικό στρες συμβάλλει στην αύξηση των καύσεων.
 Αποφεύγετε το φαγητό αργά το βράδυ ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται όταν δεν υπάρχει φυσική δραστηριότητα. Οι νυχτερινές επιδρομές δεν θα αφήσουν τον οργανισμό σας να ηρεμήσει. Αποφεύγοντας το φαγητό αργά το βράδυ, θα ξυπνήσετε το πρωί πιο ξεκούραστοι και ανανεωμένοι.
Περισσότερη άσκηση. Η σωματική δραστηριότητα είναι ο κυριότερος τρόπος για να τονώσετε τους μυς και να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού σας.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

8 τρόποι να μυήσετε το παιδί σας στη μάθηση.....





 

Τεχνικές καθαρισμού και αποτοξίνωσης του σώματος .....

 

ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΟ Η ΣΑΟΥΝΑ


* Ακολουθήστε μια χορτοφαγική διατροφή τη μέρα που θα κάνετε ατμόλουτρο ή σάουνα. Φάτε πρωινό πριν πάτε, για να μην αισθανθείτε αδυναμία ή λιποθυμική τάση. Πηγαίνετε κατά προτίμηση μεταξύ 9 και 11 το πρωί.

* Πριν μπείτε στη σάουνα ή στο ατμόλουτρο, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι στεγνό.

* Καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα για να αποφύγετε πτώση της πίεσης. Ποτέ μην κάνετε σάουνα ή ατμόλουτρο με βρεγμένα

* Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι ζεστά - τα αποτελέσματα μειώνονται αν έχετε κρύα πόδια

* Όταν μπείτε μέσα, καθίστε και χαλαρώστε. Αναπνεύστε από τη μύτη. Ο αέρας είναι σχεδόν αποστειρωμένος και η εισπνοή του είναι ευεργετική για το αναπνευστικό σας σύστημα και θα βοηθήσει και στη χαλάρωση της βλέννας στα ιγμόρεια και στους πνεύμονες σας. Αν επιτρέπεται, βάλτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας στα κάρβουνα.

Αν όχι, μπορείτε να βάλετε μια σταγόνα κάτω από τη μύτη σας ή να στάξετε λίγες σταγόνες στην πετσέτα σας.

* Μείνετε μόνον πέντε λεπτά - όχι περισσότερο. Όταν αρχίσετε να ιδρώνετε, ήρθε η ώρα να φύγετε

* Αμέσως μετά, κάντε ένα κρύο 1 (όχι παγωμένο) ντους.
Μη χρησιμοποιήσετε σαπούνι. Μη βρέξετε το κεφάλι σας.

* Σκουπιστείτε καλά.

* Ξαπλώστε και ξεκουραστείτε γιαπερίπου
πέντε λεπτά. Όση ώρα κάθεστε μέσα στη σάουνα, άλλη τόση πρέπει να κάθεστε έξω.

• Επιστρέψτε στη σάουνα ή στο ατμόλουτρο. Αυτή τη φορά μείνετε 10 λεπτά (στο πάνω επίπεδο της σάουνας).

* Επαναλάβετε το κρύο ντους και την ανάπαυση, αυτή τη φορά, όμως, για δέκα λεπτά και πιείτε πολύ νερό (με πολύ μικρές γουλιές). Μπορείτε να πιείτε εν τω μεταξύ λίγο τσάι μέντας.



Ένα άλλο καλό μείγμα που μπορείτε να πάρετε μαζί σας είναι ένας συνδυασμός από Χυμό καρότου, μαυροράπανου και παντζαριού (προσθέστε ελάχιστο μελι). Αν δεν μπορείτε να βρείτε «μαυροράπανο, χρησιμοποιήστε κανονικό ραπανάκι. Ο χυμός αυτός είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα που είναι σημαντικά για το σώμα έπειτα από έντονη εφίδρωση. Σημειώστε: καθαρίστε παντζάρι, κόψτε το στη μέση και μουλιάστε το για τρεις
με τέσσερις ώρες, πριν το βάλετε
στον αποχυμωτή.


* Επιστρέψτε, για τελευταία φορά, στη σάουνα ή στο ατμόλουτρο για δέκα λεπτά και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Αυτή τη φορά, όμως, κάντε ένα ντους με πιο κρύο νερό και καθίστε κάτω από το νερό περισσότερη ώρα. Ακόμα καλύτερα, αν υπάρχει διαθέσιμη, κάντε μια βουτιά σε μια κρύα πισίνα. Αυτή τη φορά, πλυθείτε καλά παντού, συμπεριλαμβανομένου και του κεφαλιού σας και χρησιμοποιήστε ένα σκληρό τρίφτη από λούφα για το σώμα σας.

* Ξεκουραστείτε για ένα μισάωρο. Το τέλειο θα ήταν να κάνετε ένα μασάζ.


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΑΟΥΝΑ


Η πρόσβαση σε σάουνα δεν είναι εύκολη για όλους. Μπορείτε, όμως, παρ' όλα αυτά να έχετε πολλά από τα θετικά αποτελέσματα - κυρίως τη χαλάρωση της βλέννας στο σώμα, που είναι τόσο σημαντική για το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που ακολουθεί. Όταν προε-ετοιμάζεστε για την αποτοξίνωση πρέπει πάντα σε καθημερινή βάση να κάνετε μια μορφή ζεστής υδροθεραπείας. Αν δεν μπορείτε να πάτε σε σάουνα, μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά τις μεθόδους που ακολουθούν. Θυμηθείτε, όμως, ότι πριν κάνετε οποιαδήποτε μορφή υδροθεραπείας πρέπει πρώτα να βουρτσίσετε γερά το σώμα σας.


Βούρτσισμα του σώματος

Το βούρτσισμα του σώματος είναι μια πολύ αποτελεσματική τεχνική δραστηριοποίησης της απομάκρυνσης της βλέννας και της χαλάρωσης άλλων τοξικών ουσιών που εμποδίζουν και βαρύνουν το λεμφικό σύστημα και τους λεμφαδένες. Είναι ζωτικό στοιχείο για το πρόγραμμα αλλά και ένα εργαλείο για την καθημερινή υγεία. Αποκτήστε τη συνήθεια να βουρτσίζετε τακτικά το σώμα σας - είναι καταπληκτικό για το λεμφικό σας σύστημα και θα βελτιώσει και την τονικότητα του δέρματος σας.

Θα χρειαστεί να αγοράσετε μια βούρτσα σώματος από φυσική τρίχα (θα τη βρείτε στα φαρμακεία). Να βουρτσίζεστε πάντα με στεγνό δέρμα και πριν το μπάνιο ή το ντους. Κάνετε πάντα μεγάλες κινήσεις. Οι κινήσεις πρέπει να είναι πάντα προς την καρδιά και μη βουρτσίζετε τους μαστούς, το εσωτερικό του μπράτσου ή άλλη ευαίσθητη περιοχή. Μη βουρτσίζετε το δέρμα σας, αν έχει σκάσει.

* Βουρτσίστε πρώτα την πατούσα του ενός ποδιού. Στη συνέχεια προχωρήστε στο μπροστινό, μετά ' στο πίσω μέρος του ποδιού και τελειώστε με τους γλουτούς.

* Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

* Κάντε το ίδιο με τα χέρια και τα μπράτσα σας, ξεκινώντας από τα ακροδάχτυλά σας. Βουρτσίστε τις παλάμες και το πάνω μέρος του χεριού σας και προχωρήστε προς τις μασχάλες σας.

* Βουρτσίστε τους ώμους σας και όσο μπορείτε μεγαλύτερο μέρος της πλάτης σας.

* Βουρτσίστε το στέρνο με κινήσεις που να έχουν κατεύθυνση την καρδιά σας. Οι γυναίκες δεν πρέπει να βουρτσίζουν τους μαστούς ή τις θηλές τους.

* Βουρτσίστε τον αυχένα σας με καθοδικές προς την καρδιά


Βουρτσίστε τώρα το στομάχι σας με κυκλικές κινήσεις. Πάντα να ακολουθείτε τη φορά των δεικτών του ρολογιού, γιατί αυτό βοηθά στην ενεργοποίηση του κόλον. * Βουρτσίστε μέχρι να αισθανθείτε ζεστό το δέρμα σας αλλά μην το παρακάνετε. Πέντε λεπτά είναι ο ιδανικός χρόνος αλλά αν δεν έχετε τόσο χρόνο στη διάθεση σας, κάντε λιγότερο βούρτσισμα. * Αφού τελειώσετε το βούρτσισμα, μπορείτε να κάνετε τη ζεστή υδροθεραπεία σας (ή αν δεν ακολουθείτε το πρόγραμμα το κανονικό σας μπάνιο ή ντους). Μετά τη χρήση της, πλένετε πάντα τη βούρτσα σας σε ζεστό νερό με σαπούνι.


Στέγνωμα με πετσέτα και χρήση βρεγμένης πετσέτας
Αν δεν έχετε βούρτσα, υπάρχουν εναλλακτκές. Θα χρειαστείτε μια στεγνή πετσέτα. Βουρτσίζετε απλά το δέρμα Χρησιμοποιώντας δυνατές κοφτές κινήσεις. Οπως και με το συνηθισμένο βούρτσισμα, οι κινήσεις γίνονται προς καρδιά. Από τα δάχτυλα προς τις
μασχάλες και από τις πατούσες προς τα γεννητικά όργανα.

Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική αυτήν πριν από το μπάνιο ή το ντους σας, όταν η επιδερμίδα σας είναι στεγνή, θα πρέπει πρώτα να βρέξετε την πετσέτα σας. Εντούτοις, ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι η χρήση στεγνής πετσέτας σε υγρό δέρμα, μετά το μπάνιο η το ντους σας.

Αν θέλετε, εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τη συμβουλή των γιόγκι, και να δοκιμάσετε το «υγρό γυάλισμα». Αυτό σημαίνει πως τρίβετε το υγρό δέρμα σας με την παλάμη σας, ξεκινώντας από το στομάχι, μέχρι το σώμα σας να ζεσταθεί και να στεγνώσει.


Βούρτσισμα της επιδερμίδας με αλάτι


Το βούρτσισμα του δέρματος με αλάτι, ενεργοποιεί το δέρμα και προωθεί την εφίδρωση. Είναι μια πολύ δυνατή μορφή βουρτσίσματος τους δέρματος - μια μορφή για προχωρημένους, αν θέλετε.

Αν είστε διαβητικός ή πάσχετε από δερματοπάθειες ή καρδιοπάθεια, μη χρησιμοποιήσετε αυτήν την εναλλακτική.

* Βάλτε μισό φλιτζάνι χοντρό αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και βρέξτε το με αρκετό νερό, ώστε να δημιουργήσετε μια σφιχτή μάζα.

* Καθίστε κάτω από το νερό του ντους ή μπείτε στο μπάνιο. Πάρτε μια χούφτα από τη μάζα του αλατιού και, ξεκινώντας από τα πέλματα σας, τρίψτε το δυνατά στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις ή ακολουθώντας την κατεύθυνση πάνω - κάτω.

* Πάρτε κι άλλη ποσότητα από τη μάζα του αλατιού στο χέρι σας και συνεχίστε το τρίψιμο, καλύπτοντας όλο το πόδι. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

* Συνεχίστε στα χέρια σας, από τα δάχτυλα μέχρι τους ώμους σας.

* Στη συνέχεια κάντε μασάζ σε όσο μέρος της πλάτης σας μπορείτε.

* Συνεχίστε με το στομάχι και τέλος το στέρνο σας. Οι γυναίκες πρέπει να αποφύγουν τους μαστούς και τις θηλές.

* Όταν καλύψετε όλο σας το σώμα. ξεβγαλθείτε καλά με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε καλά με μια πετσέτα.


ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


Ας δούμε κάποιες από τις επιλογές που έχετε για ζεστή υδροθεραπεία, αν δεν έχετε πρόσβαση σε σάουνα ή ατμόλουτρα (ή απλά αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή).


Καθαρτικά άλατα μπάνιου
Τα άλατα αυτά ενθαρρύνουν την απομάκρυνση των τοξινών μέσω της επιδερμίδας. Όταν ακολουθείτε προγράμματα αποτοξίνωσης κάντε το μπάνιο αυτό δύο φορές την εβδομάδα, αλλά όχι συνεχόμενες μέρες. Ακόμη και όταν δεν είστε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης είναι καλό να κάνετε από καιρό σε καιρό το μπάνιο αυτό. Κάντε το μπάνιο αμέσως πριν πάτε για ύπνο - θα ιδρώσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά θα κοιμηθείτε και πολύ βαθιά.


Αν έχετε έκζεμα ή υψηλή πίεση μην κάνετε αυτό το μπάνιο. Δεν συνιστάται επίσης αν έχετε καρδιοπάθεια, είστε διαβητικοί ή αισθάνεστε κουρασμένοι ή αδύναμοι.


* Ρίξτε 225-450γρ. καθαρτικό άλας και ΙΟΟγρ. θαλασσινό αλάτι σεμια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό. + Ξαπλώστε στην μπανιέρα και μουλιάστε για περίπου είκοσι λεπτά, προσθέτοντας ζεστό νερό όταν χρειάζεται.

• Βγείτε αργά από το νερό. Σκουπιστείτε προσεκτικά
και μαλακά με μια πετσέτα και πηγαίνετε κατευθείαν για ύπνο. Ίσως να θέλετε να τυλιχθείτε χαλαρά με μια παλιά πετσέτα για να απορροφήσει τον ιδρώτα.

* Την επομένη, ξεβγάλετε το δέρμα σας και ενυδατώστε το καλά
με μια φυσική λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα.


Μπάνιο αρωματοθεραπείας

Κάντε το μπάνιο αυτό στο τέλος της ημέρας, λίγο πριν πάτε για ύπνο. Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο αυτό όσο συχνά θέλετε.

Γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό (όχι ζεστό). Διαλέξτε το αιθέριο έλαιο που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λιβάνι, που
προωθεί την εφίδρωση. Είναι ιδιαίτερα εξαγνιστικό λάδι, και καταπληκτικό, αν αισθάνεστε ένταση, άγχος ή στρες. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο κέδρου, που επίσης βοηθά την απομάκρυνση των τοξινών μέσω των βλεννογόνων μεμβρανών. Και τα δύο αυτά έλαια δεν δημιουργούν συνήθως δερματικές αντιδράσεις, αν, όμως, έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα θα ήταν καλύτερο να κάνετε πρώτα μια δοκιμή (ρίξτε μια σταγόνα λαδιού στο εσωτερικό μέρος του μπράτσου σας και περιμένετε περίπου μία ώρα για να δείτε αν το δέρμα σας θα αντιδράσει).

 Μπορείτε να προσθέσετε πέντε με δέκα σταγόνες απευθείας στο νερό (αφού πρώτα κλείσετε τη βρύση) ή μπορείτε να διαλύσετε μια χούφτα καθαρτικού άλατος στο ζεστό νερό και να προσθέσετε πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο και μετά να ρίξετε το σύνολο στο νερό της μπανιέρας.


* Μπείτε στην μπανιέρα και χαλαρώστε για είκοσι λεπτά.


Η σάουνα των γιόγκι
Το μπάνιο αυτό έρχεται από την παράδοση της αγιουρβέδα. Μπορείτε να το κάνετε μία με δύο φορές την εβδομάδα.


 Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν βγαίνετε από την μπανιέρα, γιατί το σώμα σας θα γλιστράει αρκετά. Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ένα λαστιχένιο ταπέτο στην μπανιέρα.


Καλύψτε το σώμα σας με καστορέλαιο, σιναπέλαιο ή ελαιόλαδο. Κάντε ελαφρύ μασάζ. Γεμίστε την μπανιέρα - το νερό πρέπει να είναι ζεστό. Βυθιστείτε τώρα σιγά - σιγά στο νερό, αφήνοντας στο σώμα σας το χρόνο να συνηθίσει τη θερμοκρασία σταδιακά. Μείνετε στο νερό για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Πλυθείτε χρησιμοποιώντας μια λούφα για να βγάλετε το λάδι από το σώμα σας.

Καλή αποτοξίνωση...


Πηγή   http://alttherapy.blogspot.com/2013/03/blog-post_1478.html#ixzz2Ok59yBL5

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Οι 10…άλλες χρήσεις του αλατιού ......

Το αλάτι είναι επί αιώνες καθημερινός σύντροφος στο ανθρώπινο φαγητό.
 Φυσικά η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση, όμως υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν μπορούν να σκεφτούν τη ζωή τους χωρίς…
χλωριούχο νάτριο. Κι όμως, το αλάτι δεν μας χρησιμεύει μόνο για να νοστιμίζει το φαγητό μας, αλλά και σε πολλές άλλες πτυχές της καθημερινότητάς μας. Δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το αλάτι (κι ενδεχομένως να μην γνωρίζατε…):

 
1. Απομακρύνετε τα μυρμήγκια. Απλώστε λίγο αλάτι στο πεζούλι της εξώπορτας και στα περβάζια των παραθύρων και θα δείτε ότι ως διά μαγείας τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν. Ιδανικό… κόλπο για εξοχικά.



2. Απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα φυτά και τα ζιζάνια. Ρίξτε λίγο αλάτι στο χώμα δίπλα στο φυτό και ποτίστε το με καυτό νερό. Θα μαραθεί στη στιγμή.



3. Διώξτε τα τσιμπούρια από το σκύλο σας. Δεν χρειάζεται να τον… πλύνετε με αλατόνερο. Απλά πλύνετε το σπιτάκι του και το χαλάκι του με νερό και αλάτι και ξεβγάλτε τα μετά από 12 ώρες.



4. Καθαρίστε ένα σπασμένο αυγό. Αν για οποιοδήποτε λόγο σας πέσει ένα αυγό στο πάτωμα και σπάσει, ρίξτε αρκετό αλάτι πάνω του και σε 20 λεπτά θα δείτε ότι όλα τα υγρά θα έχουν απορροφηθεί. Έτσι μπορείτε να το καθαρίσετε χωρίς πρόβλημα.


5. Καθαρίστε αποτελεσματικά το φούρνο. Αν ένα ξεραμένο λίπος επιμένει, ρίξτε πάνω του αλάτι και ανάψτε το φούρνο περίπου στους 200 βαθμούς. Θα διαλυθεί και είναι πιο εύκολο να καθαριστεί. Και το πιο σημαντικό, δεν βγάζει καπνούς και δεν μυρίζει.



6. Καθαρίστε το σίδερο από τα στίγματα. Ρίξτε λίγο αλάτι πάνω σ’ ένα γυαλόχαρτο και τρίψτε απαλά την κάτω επιφάνεια του σίδερου. Τα καφέ στίγματα θα υποχωρήσουν στη στιγμή.


7. Απομακρύνεστε στίγματα από το κουτί του καφέ. Ρίξτε ¼ μαγειρικό αλάτι και καμιά ντουζίνα παγάκια, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να δράσει επί μισή ώρα. Ξεβγάλτε το με κρύο νερό. Μην φοβηθείτε ότι θα αφήσει την αλμυρή γεύση στον καφέ σας.



8. Διατηρείτε τα παράθυρά σας στεγνά. Στη χειμωνιάτικη περίοδο και σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, αν θέλετε να έχετε θέα από το παράθυρό σας χωρίς να παγώνει, απλά σκουπίστε το μ’ ένα σφουγγάρι βουτηγμένο στο αλατόνερο.



9. Ανοίγετε πιο εύκολα ξηρούς καρπούς. Από φυστίκια μέχρι καρύδια και αμύγδαλα. Αφήστε τα σε αλατόνερο για λίγες ώρες πριν τα σπάσετε. Θα δείτε ότι θα χρειαστείτε τον μισό χρόνο.



10. Ανακουφιστείτε από ένα τσίμπημα μέλισσας. Αφού απομακρύνετε το κεντρί, υγράνετε την περιοχή και ρίξτε λίγο αλάτι. Ο πόνος θα υποχωρήσει μετά από ελάχιστα λεπτά.
 
 πηγή:flowmagazine.gr   http://26ecopages.blogspot.gr/2013/03/10_26.html