Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Μπορώ να πάω διακοπές χωρίς το σύζυγο μου;

Η παντρεμένη γυναίκα έχει – είτε θέλουμε είτε όχι – ορισμένους διαφορετικούς περιορισμούς στη συμπεριφορά και τις επιλογές της σε σύγκριση με μια ανύπαντρη, Φλέγον ζήτημα αυτήν την περίοδο, οι διακοπές: μαζί ή χώρια.
 
Back to 18 θα δούμε όλοι τον εαυτό μας πανευτυχείς να αναμένουμε με αγωνία να έρθει η στιγμή που θα πάμε διακοπές με τους φίλους μας. Μια συνήθεια που συνεχίστηκε - για αρκετούς από εμάς - μέχρι λίγο πριν τα πρώτα -άντα. Μια βδομάδα με τις φίλες μας και το υπόλοιπο της αδείας με τον εκάστοτε καλό μας. Υπήρχαν βέβαια και τα καλά κορίτσια που μόλις έβρισκαν αγόρι αυτά τα έξαλλα τα έκοβαν μαχαίρι.

Με το πέρασμα των χρόνων κάποιες σταμάτησαν τις κοριτσοδιακοπές αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στον σύντροφο τους και επιλέγοντας ως εναλλακτική τις ζευγαροπαρέες - αν ήταν και η κολλητή σε σχέση ήταν ο καλύτερος συνδυασμός. Μετά το γάμο, οι περισσότερες ούτε καν σκέφτονταν τις διακοπές με φίλες. Αλλά είναι αυτό απαραίτητα κακό; Δείχνει συμβιβασμό και υποταγή στο κλασικό συζυγικό πρότυπο; Η απάντηση είναι μάλλον όχι.

Σκεφτείτε - ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά στην μέση - πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα σας και πόσο λίγο ουσιαστικό χρόνο έχετε με τον άνδρα σας. Οι διακοπές, λοιπόν, αποτελούν την ιδανική ευκαιρία να έρθετε κοντά με τον σύζυγο σας αλλά και όλοι μαζί σαν οικογένεια. Χαλαροί και ήρεμοι μακριά από την πίεση της δουλειάς και άλλων υποχρεώσεων.

Επίσης, η απόφαση σας να πάτε με φίλες διακοπές, προϋποθέτει και μια οικονομική άνεση εκ μέρους σας. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που έχετε σκοπό να ξοδέψετε στις προσωπικές σας διακοπές δεν θα τα στερήσετε από το οικογενειακό προϋπολογισμό σας ή ακόμη και από τις οικογενειακές σας εξορμήσεις.

 Τέλος, σκεφτείτε το «πόλεμο» που γίνεται για τις άδειες κάθε καλοκαίρι στα γραφεία. Με το ζόρι καταφέρνετε να συντονιστείτε με τις ημέρες που θα πάρει ο σύζυγος σας πόσο μάλλον να επιτύχετε και τον τέλειο συνδυασμό με τις φίλες σας. Γιατί μάλλον δύσκολο να αφήσετε τον άνδρα σας 5 μέρες στην Αθήνα μόνο του για να κάνετε τα μπάνια σας στην Μύκονο.

Με λίγα λόγια το γεγονός ότι οι κοριτσοδιακοπές σταδιακά εκλείπουν είναι θέμα πρακτικό και παράλληλα νέων αναγκών. Πολλοί θα προσθέσουν στα παραπάνω  και το θέμα ζήλιας, μη εμπιστοσύνης και το «τι θα πει ο κόσμος, παντρεμένη γυναίκα». Όλοι αυτοί είναι παράγοντες που έχουν να κάνουν με κάθε ζευγάρι χωριστά και είναι ίσως πιο αδύναμα επιχειρήματα. Να θυμίσουμε ότι ένας άνδρας ή μια γυναίκα αν θέλει να παραστρατήσει ερωτικά θα το κάνει και στις 2 το μεσημέρι τον μήνα Μάρτιο. Δεν περιμένει τις 3 μέρες του Ιουλίου για να απελευθερώσει όλο το ερωτικό του/της ταπεραμέντο. Ούτε και είναι λογικό πάνω από την ισορροπία και ηρεμία σας να βάζετε το τι θα πει το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Αν σαν ζευγάρι τα βρίσκετε και υπάρχει κατανόηση εκατέρωθεν είναι άδικο να διαταράσσεται αυτήν την αρμονία γιατί οι αποφάσεις σας δεν συμβαδίζουν με αυτά που πιστεύουν οι υπόλοιποι. Ο καθένας να κοιτάει το σπίτι του.

Αν αισθάνεστε πραγματικά την ανάγκη να ξεφύγετε από όλα συζητήστε το ήρεμα με το σύντροφο σας και βρείτε ένα τριήμερο που δεν θα επηρεάζει τις διακοπές σας να πάτε με τις φίλες σας κάπου. Η καλή επικοινωνία και η συζήτηση είναι ο καλύτερος σύμμαχος σας κάθε φορά που προκύπτει ένα οποιοδήποτε ζήτημα. Αλλά, από την άλλη θέστε το θέμα «τριήμερο με τα κορίτσια» αν πραγματικά το έχετε ανάγκη και σας κάνει όρεξη και όχι μόνο ως αντίδραση ή επιθυμία καταναγκαστική να θυμηθείτε τα νιάτα σας. Κάθε φάση της ζωής μας έχει διαφορετικές χάρες και ανάγκες και είμαστε ευτυχείς όταν είμαστε ανοιχτοί να της βιώσουμε και να τις απολαύσουμε στο 100%.

υ.γ Το θέμα αυτό δημιούργησε μεγάλες διαμάχες στο γραφείο με την μια άποψη να αναιρείται από μια άλλη και όλες κάπως να ακούγονται σωστές. Γι' αυτό και επιμένουμε: τα πάντα είναι σχετικά και τα πάντα είναι θέμα συνεννόησης του ζευγαριού. Μια κοινή συμφωνία που θα κάνει και τους δυο να νιώθουν γεμάτοι, χαρούμενοι και ερωτευμένοι.     
 

1 σχόλιο:

  1. Iron Cloth T-Shirt with Titanium Ho-Earrings
    Buy Iron Cloth T-Shirt with titanium nipple rings Titanium Ho-Earrings by Titanium-Arts.com | free worldwide shipping on T-Shirt online. Rating: 5 · head titanium ti s6 ‎5 reviews · ford edge titanium ‎$47.00 · ‎In titanium quartz crystal stock titanium stud earrings

    ΑπάντησηΔιαγραφή