Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η βελτίωση της μνήμης και τα χρώματα των λαχανικών και των φρούτων

Η βελτίωση της μνήμης και τα χρώματα των λαχανικών και των φρούτων



Πράσινο : περιέχουν λουτεΐνη , ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την όραση. Περιέχουν επίσης κάλιο ,   βιταμίνη C, Κ και φυλλικό οξύ.

Πορτοκαλί : πλούσια σε βιταμίνη C και καροτενοειδή , που βοηθούν στην διατήρηση της καλής όρασης και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Κόκκινο : πλούσια σε λυκοπένιο και ανθοκυανίνες που βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και έχουν προστατευτική δράση κατά του καρκίνου.

Μοβ : περιέχουν αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά , τα οποία έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και βοηθούν στην βελτίωση της μνήμης

Λευκό : είναι πλούσια σε κάλιο και φυτοχημικά . μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης , της αρτηριακής πίεσης και προλαμβάνουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Η βιταμίνη που ενισχύει τη μνήμη: Η βιταμίνη Β12 ενισχύει σημαντικά τις πνευματικές λειτουργίες ,σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα , η οποία μάλιστα έγινε σε ηλικιωμένους με σοβαρά προβλήματα μνήμης. Η βιταμίνη Β12 υπάρχει στο κρέας , στα ψάρια , στο γάλα και γενικά σε ό, τι είναι ζωικής προέλευσης. Αν είστε χορτοφάγοι , μπορείτε να την αναζητήσετε σε ειδικά εμπλουτισμένα τρόφιμα.
 
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου