Πράσινο :
περιέχουν λουτεΐνη , ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την όραση. Περιέχουν επίσης
κάλιο , βιταμίνη C, Κ και φυλλικό οξύ.
Πορτοκαλί :
πλούσια σε βιταμίνη C και καροτενοειδή , που βοηθούν στην διατήρηση της
καλής όρασης και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του
οργανισμού.
Κόκκινο :
πλούσια σε λυκοπένιο και ανθοκυανίνες που βελτιώνουν την υγεία της
καρδιάς και έχουν προστατευτική δράση κατά του καρκίνου.
Μοβ : περιέχουν
αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά , τα οποία έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και
βοηθούν στην βελτίωση της μνήμης
Λευκό : είναι
πλούσια σε κάλιο και φυτοχημικά . μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης , της
αρτηριακής πίεσης και προλαμβάνουν από σακχαρώδη διαβήτη.
Η βιταμίνη που ενισχύει τη
μνήμη: Η βιταμίνη Β12 ενισχύει σημαντικά τις πνευματικές λειτουργίες
,σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα , η οποία μάλιστα έγινε σε ηλικιωμένους με σοβαρά
προβλήματα μνήμης. Η βιταμίνη Β12 υπάρχει στο κρέας , στα ψάρια , στο γάλα και
γενικά σε ό, τι είναι ζωικής προέλευσης. Αν είστε χορτοφάγοι , μπορείτε να την
αναζητήσετε σε ειδικά εμπλουτισμένα τρόφιμα.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου