Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μικρό, χαριτωμένο και χνουδωτό....

 
Η υψηλή επισκεψιμότητα των ιστοτόπων που φιλοξενούν εικόνες και βίντεο με τα "κατορθώματα" μικρών ζώων, μόλις απέκτησε επιστημονική ερμηνεία....
 
 
Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις εικόνες και στα βίντεο που κατακλύζουν το ίντερνετ με πρωταγωνιστές μικρά, σκανταλιάρικα, χνουδωτά ζωάκια; Σπεύδετε να καλύψετε την οθόνη του υπολογιστή σας κάθε φορά που ο προϊστάμενός σας σηκώνεται από την καρέκλα του για να μην σας δει να «σαλιαρίζετε» με ένα ζευγάρι αξιολάτρευτα γατάκια Αγκύρας; Μην ανησυχείτε!

Μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Χιροσίμα απέδειξε ότι το χαζολόγημα στον υπολογιστή όταν πρόκειται για γατάκια/σκυλάκια/αρκουδάκια κι άλλα εξίσου χαριτωμένα ζωάκια βοηθάει αποφασιστικά στη συγκέντρωση και αυξάνει την παραγωγικότητα.

Ο λόγος; Σύμφωνα με τους ειδικούς τα θετικά συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν όταν βλέπουμε νεογέννητα ζωάκια λειτουργούν ως κίνητρα για την επίτευξη των στόχων μας.

Η εν λόγω μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 130 φοιτητές, δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση PLOS One με τίτλο «The power of kawaii» -kawaii σημαίνει αξιολάτρευτο στην ιαπωνική γλώσσα
 
Πηγή: http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_womsxeseis_1_09/10/2012_465297






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου