Υλικά
Για 4-6 άτομαΓια τον χαλβά
1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
700 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml νερό
Για τη γέμιση
φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα
1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη
2 κουταλιές του γλυκού κακάο
1 ολόκληρη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Για το γλάσο επικάλυψης
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
2 κουβερτούρες
Εκτέλεση
Για το γλάσοΡίχνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο, τη λιώνουμε και καλύπτουμε το κέικ.
Για τον χαλβά
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ζάχαρης).
Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τους 110 βαθμούς αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι. Αναδεύουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα μαρίζ (από σιλικόνη) και ανακατεύουμε.
Για τη γέμιση
Σε μπέν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα μέχρι να γίνει ρευστή.
Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια, τη λιωμένη κουβερτούρα, το κακάο, τα φιστίκια και αναδεύουμε λίγο ακόμη.
Βάζουμε τον χαλβά σε παραλληλόγραμμο καλούπι. Τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει, και αφού κρυώσει τον βγάζουμε από το καλούπι και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ακόμα μέχρι να στεγνώσει από πάνω το γλάσο και σερβίρουμε.
Πηγή: http://www.sidagi.gr/section/nistisima/content/nistisimos-xalbas-me-epikalupsi-sokolatas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου