Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Έξι τροφές που κάνουν κακό στην επιδερμίδα .....

Έξι τροφές που κάνουν κακό στην επιδερμίδα
     
Έχεις συνειδητοποιήσει ότι δε σταματάς ποτέ να ψάχνεις τρόπους για να βελτιώνεις την υφή της επιδερμίδας σου; Μόλις κατάφερες να διώξεις εντελώς την ακμή...
από το πρόσωπό σου, άρχισαν σιγά σιγά να εμφανίζονται οι γραμμές και οι ρυτίδες.
Η φροντίδα της επιδερμίδας σου είναι μία αρκετή πολύπλοκη υπόθεση, και δεν αρκεί ένα απλό πλύσιμο του προσώπου με σαπούνι για να τη διατηρείς φρέσκια και λαμπερή.Στη προσπάθεια να βρεις το τέλειο προϊόν για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι πρέπει να το φροντίσεις από μέσα προς τα έξω.
Κάθε δερματολόγος επιβεβαιώνει το γεγονός ότι μία σωστή διατροφή θα στηρίξει καλύτερα ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και ως εκ τούτου θα οδηγήσει σε λιγότερες δερματολογικές παθήσεις κάθε είδους.
Αυτό που τρως και πίνεις μπορεί να διατηρήσει την εξωτερική σου εμφάνιση - και την επιδερμίδα σου - σε πολύ καλή κατάσταση. Υπάρχουν τροφές που διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο και απαλό και τροφές που προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από τη φθορά. Από την άλλη, υπάρχουν τροφές που μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα σου.
Οι τροφές αυτές, βέβαια, μπορεί να μην είναι εκείνες που έχεις στο νου σου. Όλοι έχουμε ακούσει κατά καιρούς ότι οι “απαγορευμένες” τροφές που ενισχύουν την ακμή είναι τα τηγανιτά, τα λιπαρα, η καφεϊνη, οι ξηροί καρποί, η σοκολάτα και το κόκκινο κρέας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι παραπάνω τροφές δεν αυξάνουν την ακμή.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικές τροφές που είναι "ένοχες" και πρέπει να τις προσέχεις. Αυτές, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι οι παρακάτω...
1. Αλάτι
Έχεις ξυπνήσει ποτέ νιώθοντας λίγο πρησμένα τα μάτια σου; Το πολύ αλάτι μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, πράγμα που μπορεί να οδηγεί στο πρήξιμο των ματιών σου. Λόγω του ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, πρήζεται εύκολα. Σίγουρα, όσο περνάνε τα χρόνια, το πρήξιμο στα μάτια είναι ακόμα πιο έντονο.
2. Οστρακοειδή
Γαρίδες, αστακοί και καβούρια καθώς και μερικά λαχανικά που έχουν φύλλα όπως το σπανάκι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο. Μία διατροφή με πολλά από τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ακμής. Αν, λοιπόν, έχεις προδιάθεση ακμής, καλό είναι να τρως τέτοιου είδους τροφές δύο-τρεις φορές το μήνα και όχι δύο-τρεις φορές την εβδομάδα καθώς το ιώδιο που προσλαμβάνεις από αυτές συσσωρεύεται στον οργανισμό σου και δεν εξαφανίζεται από τη μία στιγμή στην άλλη.
3. Γάλα
Οι ειδικοί λένε πως μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν προβλήματα στην επιδερμίδα. Μία έρευνα του 2005 συνέδεσε την υψηλή κατανάλωση γάλακτος με την εμφάνιση ακμής. Μία νεώτερη έρευνα, όμως, του 2012 έδειξε πως το αποβουτυρωμένο γάλα είναι αυτό που συνδέεται με την εμφάνιση ακμής.
4. Τροφές που περιέχουν πολύ γλυκόζη
Αμυλούχες τροφές, όπως είναι το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά και τα γλυκά είναι καλό να αποφεύγονται αν θέλεις η επιδερμίδα σου να δείχνει νεώτερη και πιο υγιής. Οι τροφές που περιέχουν πολύ γλυκόζη μπορεί να προκαλέσουν ταχείες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα. Μία έρευνα, το 2007, είχε δείξει πως μία διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη μειώνει την ακμή σε νέους άντρες. Αν έχεις παρατηρήσει και εσύ να φουντώνει το πρόσωπό σου αφού έχεις φάει τηγανιτές πατάτες να ξέρεις πως αυτό οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο άμυλο που περιέχουν οι πατάτες και όχι στο ότι είναι τηγανιτές.
5. Ζάχαρη
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ζάχαρη αυξάνει την ακμή στην επιδερμίδα σου και την γερνάει πολύ νωρίτερα. Τροφές που περιέχουν πολύ ζάχαρη αποδυναμώνουν σιγά σιγά την επιδερμίδα σου και οδηγούν σε πιο γρήγορη εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων. Δεν είναι, λοιπόν, η σοκολάτα που σου δημιουργεί το πρόβλημα, αλλά η ζάχαρη που αυτή περιέχει. Προτίμησε τη μαύρη της εκδοχή που είναι πολύ πιο υγιεινή και θρεπτική.
6. Αλκοόλ
Το αλκοόλ είναι ένα φυσικό διουρητικό, πράγμα που σημαίνει ότι όσο πιο πολύ πίνεις τόσο πιο πολύ αφυδατώνεσαι. Το αλκοόλ κάνει ζημιά στη φυσική υγρασία του δέρματός σου κάνοντας τις γραμμές και τις ρυτίδες του να είναι πολύ πιο εμφανής


Πηγή : http://www.thestival.gr/health/item/81572-eksi-trofes-poy-kanoyn-kako-stin-epidermida?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου