Αναζητάτε τρόπους να δημιουργήσετε ινδικά πιάτα; Τα 10 μπαχαρικά σήμα κατατεθέν της ινδικής κουζίνας είναι ό,τι καλύτερο προκειμένου να ξεκινήσετε. Ας δούμε ποια είναι… |
Αναζητάτε τρόπους να δημιουργήσετε ινδικά πιάτα; Τα 10 μπαχαρικά σήμα κατατεθέν της ινδικής κουζίνας είναι ό,τι καλύτερο προκειμένου να ξεκινήσετε. Ας δούμε ποια είναι…
Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα είναι ένα ινδικό μπαχαρικό με φωτεινό, κίτρινο χρώμα και χρησιμοποιείται τόσο στη βόρεια, όσο και στη νότια Ινδία. Προέρχεται από ένα ενδημικό φυτό της Ινδίας που ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ. Προκύπτει από βραστές, ξηρές και καθαρισμένες ρίζες του φυτού κουρκουμά. Χρησιμοποιείται για τη γεύση και το χρώμα του φαγητού και είναι κύριο συστατικό στη σκόνη κάρυ.
Κόλιαντρο
Κύμινο
Το κύμινο, γνωστό ως «Jeera» στην Ινδία, μπορεί επίσης να αγοραστεί σε μορφή ολόκληρων σπόρων και σκόνης και προέρχεται από ένα αποξηραμένο λευκό φρούτο ενός φυτού που καλλιεργείται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Οι σπόροι του είναι πικροί και αρωματικοί. Το κύμινο χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα ως αρωματική ουσία στο κάρυ, σε καρυκεύματα, στο ψωμί, σε κέικ και τυρί κ.ά. Χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες και συνήθως ενισχύει τα πιάτα. Όλα τα ινδικά κάρυ και dals το περιέχουν σε μικρές ποσότητες. Συχνά οι σπόροι κύμινου θερμαίνονται και ψήνονται, κάτι το οποίο τους δίνει ισχυρή γεύση και άρωμα. Το κύμινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή σκόνης αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται σε σπόρους.
Σπόροι μουστάρδας
Κάρυ
Τα φύλλα του δέντρου κάρυ, χρησιμεύουν, μαζί με άλλα μπαχαρικά για τη δημιουργία ενός καρυκεύματος που χρησιμοποιείται για να προσθέσει άρωμα και γεύση στην ινδική κουζίνα. Είναι ένα πικάντικο συστατικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο φρέσκο όσο και αποξηραμένο. Το κάρυ χρησιμοποιείται συχνά ως σάλτσα σε πολλές ινδικές συνταγές. Το δέντρο από το οποίο προέρχεται δε χρησιμεύει μόνο για τα φύλλα του, αλλά και ο φλοιός και οι ρίζες το είναι γνωστά τονωτικά και διεγερτικά. Έρευνες δείχνουν ότι το κάρυ υπήρχε ήδη προ Χριστού.
Τάμαριντ
Κανέλα
Η κανέλα προέρχεται από το φλοιό ενός αειθαλούς δέντρου της Ινδίας. Αυτό που είναι γνωστό ως η «πραγματική κανέλα» είναι ο αποξηραμένος εσωτερικός φλοιός του κορμού. Καλλιεργείται ως θάμνος και μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης είναι έτοιμο για συγκομιδή. Το λάδι κανέλας προέρχεται επίσης από το φλοιό του δέντρου. Τα ξυλάκια κανέλας χρησιμοποιούνται στην ινδική μαγειρική για την παρασκευή πιλαφιού, biryanis και ορισμένων κάρυ. Το άρωμα είναι γλυκό, γήινο και διαθέτει μια ζεστή απολαυστική γεύση. Επίσης χρησιμοποιείται ως σκόνη στη μαγειρική καθώς και στα αποξηραμένα ξυλάκια.
Μαύρο κάρδαμο
Σαφράν
Το σαφράν ή σαφράνι είναι από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά της ινδικής κουζίνας. Παράγεται από το φυτό κρόκος, από το άνθος του οποίου αποκόπτεται για να αποξηρανθεί και να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική. Το σαφράν έχει έντονο κόκκινο χρώμα το οποίο χάνει κατά το μαγείρεμα και η γεύση του είναι ελαφριά και διακριτική, αλλά οι ιδιότητές του στον οργανισμό είναι πολλές και ευεργετικές. Είναι απαραίτητο συστατικό σε κάθε πιάτο ρυζιού της ινδικής κουζίνας.
Πάπρικα
Πηγή: http://www.clickatlife.gr/story/diatrofi/ta-10-korufaia-indika-mpaxarika?id=2297266
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου