Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το Λιβάδι του εφήμερου…. Μια αναπάντεχα υπέροχη ημέρα......

γράφει η Έλσα Παπαγιαννοπούλου


SAMSUNG CSC

Όταν ο καλός μου φίλος Θανάσης Ράπτης με ενημέρωσε πριν από ένα μήνα περίπου ότι διοργάνωσε μία εικαστική συνάντηση με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στον χωριό του, απλά του είπα ότι αν μπορώ θα πάω. Και ευτυχώς πήγα.
Το χωριό είναι το Λιβάδι Θεσσαλονίκης, σε υψόμετρο 850 μέτρων με υπέροχη φύση και θέα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο … χωράφι του. Όλοι οι συμμετέχοντες δημιούργησαν έργα με υλικά που βρήκαν επιτόπου, και έστησαν τα έργα τους. Στο τετραήμερο της  διάρκειας, προγραμματίστηκαν διάφορες δράσεις. Όλα τα έργα θα παραμείνουν στον χώρο μέχρι την οριστική τους ενσωμάτωση στην φύση.
Η μικρή μας παρέα  έφτασε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και ήμασταν τυχεροί γιατί ξεκινούσε αμέσως η υπέροχη ξενάγηση των έργων από τον Βασίλη Καρκατσέλη, γνωστό φωτογράφο, εικαστικό και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φωτογραφικού κέντρου Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με την δημιουργία. Με την ζεστασιά, τον ενθουσιασμό και την παραστατικότητά του μας ξενάγησε, κυριολεκτικά μέσα στα έργα…. Μας έβαλε στο μυαλό του κάθε καλλιτέχνη και έτσι μπορέσαμε να καταλάβουμε την σημασία τους.
Εκεί γύρω στις 2 το μεσημέρι έκανε την εμφάνισή της μία ομάδα με τύμπανα. Με τον ρυθμό τους τραγουδήσαμε, χορέψαμε, ήπιαμε και τα τσίπουρά μας. Αν δεν μας πρόδιδε ο καιρός που μαύριζε γύρω στα βουνά, θα μας έπιανε το βράδυ.
Οι καλλιτέχνες 17, 2 ξένοι και 15 έλληνες, 17 τα έργα, το κάθε ένα με την δική του ξεχωριστή ιστορία και ομορφιά. Παρόντες όλοι και πρόθυμοι να σου μιλήσουν για την δουλειά τους, ενθουσιασμένοι για αυτήν την πρωτότυπη δράση. Μερικοί ταξίδεψαν για με την οικογένειά τους, μίνι διακοπές ταυτόχρονα.
Αν ποτέ βρεθείτε προς το Λιβάδι ρωτήστε που βρίσκονται και επισκεφτείτε τα. Καθίστε απέναντι στην μεγάλη βελανιδιά και χαλαρώστε. Γίνετε ένα με την φύση όπως είναι και τα έργα. Και ίσως ακούσετε τον απόηχο των τυμπάνων και χορέψετε και εσείς. Συμβουλή, να έχετε και λίγο τσιπουράκι μαζί σας να πιείτε στην υγεία αυτών που είχαν την ιδέα και αυτών που δημιούργησαν, όπως κάναμε και εμείς.
Ήταν μία υπέροχη μέρα και ελπίζω οι ιθύνοντες να διοργανώσουν και του χρόνου την δράση αυτή.
Η σελίδα της δράσης : https://www.facebook.com/events/539003242797334/

Πηγή: http://city-culture.gr/2013/05/%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου