Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πάστα ζάχαρης.... και κουλουράκια

ΠΑΣΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ


πάντα ήθελα να μάθω πως γίνεται αυτή η όμορφη διακόσμηση στις τούρτες, και όχι μόνο.....


αυτή είναι η βασική συνταγή για να δημιουργήσετε πάστα ζάχαρης και να διακοσμήσετε με φαντασία τα γλυκά σας, το είδα στις συνταγές της Αννας Μαρίας Μπαρού.....

Υλικά:
  • 1/4 φλυτζάνι νερό
  • 10 φύλλα ζελατίνης
  • 1/2 φλυτζάνι γλυκόζη
  • 1 κουτ. essence πικραμύγδαλο
  • 1.800γρ. ζάχαρη άχνη

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ενα μπωλ με κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις είναι χλιαρό, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα μας στο μίξερ (χρησιμοποιούμε τον αναδευτήρα για ζύμη) και προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει μια ζύμη.


Οδηγία:
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, μπορούμε να της προσθέσουμε ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής θέλουμε. Για να πετύχουμε pastel χρώματα, πρώτα βάζουμε χρώμα σε μια μικρή ποσότητα ζύμης. Στη συνέχεια, πέρνουμε ένα τμήμα της ζύμης αυτής και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο άσπρο μείγμα μας στο μιξερ. Προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να πετύχουμε την απόχρωση που θέλουμε
 
 
και για να την εφαρμόσετε άμεσα μια συνταγή ...
 

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Υλικά:
Για τα κουλουράκια:
  • 500γρ. βούτυρο
  • 2φλυτζ. ζάχαρη
  • 1κουτ. σ. βανίλια υγρή (ή σκόνη)
  • 2 αυγά
  • 6-61/2 φλυτζ. αλεύρι
Για την πάστα ζάχαρης: θα χρησιμοποιήσετε την μισή δόση της παραπάνω συνταγής..

Για την κρέμα-κόλλα:
  • 1φλυτζ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 6-7 κουτ. γλ. νερό
Για την κρέμα ζωγραφικής:
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη (ή 170γρ ζάχαρη άχνη)
  • 1 ασπράδι αυγού

Για τα κουλουράκια:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά (2-3') μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τη βανίλια, τα χτυπάμε για άλλα 3-4'.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι.
Η ζύμη μας είναι έτοιμη!!
Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας και σχηματίζουμε σχέδια της επιλογής μας.
Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, σε ταψί της επιλογής μας και τα ψήνουμε για 10-12'.
Οδηγία: Τα κουλουράκια μας πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος όταν τα ψήνουμε.
Για την πάστα ζάχαρης: εφαρμόστε την παραπάνω συνταγή
Για την κρέμα-κόλλα:
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και σταδιακά προσθέτουμε το νερό.
Ανακατέβουμε πολύ καλά με ένα κουταλάκι.
Αλείφουμε την κόλλα πάνω στα κουλουράκια μας για να κολήσουμε τη πάστα ζάχαρης από πάνω.
Για την κρέμα ζωγραφικής:
Χτυπάμε τα ασπραδια πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουν την υφή κρέμας.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 2'.
Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ.
Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε λευκό χρώμα ή να τη χρωματίσουμε με τη χρήση του αντίστοιχου χρώματος ζωγραφικής
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου