Μια μαγική λευκή σκόνη. Πολύτιμη εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Όπου κι άν θέλεις να την τοποθετήσεις μόνο καλό μπορεί να κάνει.Μην την υποτιμάτε, βάλτε την στην ζωή σας και απολαύστε τα έργα της. Κι αν ακόμα το ψάχνετε μιλάμε για την Μαγειρική Σόδα.
1 Αν ψάχνετε ένα απόλυτα φυσικό σαπούνι για τα φρούτα και τα λαχανικά σας, ήδη το έχετε στο ντουλάπι σας. Τρίψτε τα με λίγη σόδα και στησυνέχεια ξεβγάλτε τα καλά με νερό.
2 Κάψατε το φαγητό και η κατσαρόλα δεν καθαρίζει; Γεμίστε τη με νερό, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας σόδα και αφήστε τη για 10΄ πριν την πλύνετε με απορρυπαντικό πιάτων. Η σόδα κάνει μικρά θαύματα!
3 Για πιο λευκά… λευκά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σόδα στο απορρυπαντικό σας σε κάθε πλύση και πείτε «αντίο» στο γάριασμα.
4 Αν, ακόμα και μετά την αλλαγή του φίλτρου και της σακούλας, η ηλεκτρική σκούπα σας έχει μια περίεργη μυρωδιά, ρουφήξτε με αυτή 4-5 κουταλιές της σούπας σόδα που θα απορροφήσει τις οσμές.
5 Χρησιμοποιήστε τη σαν φυσικό αποσμητικό για τα παπούτσια σας. Βάλτε λίγη σόδα στο εσωτερικό τους μόλις τα βγάλετε και τινάξτε τα καλά την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τα φορέσετε.
6 Αχρείαστη να είναι, λίγη σόδα μπορεί να σβήσει μια μικρή φωτιά στην κουζίνα.
7 Η μυρωδιά στα χέρια από το σκόρδο, το κρεμμύδι ή τα ψάρια γίνεται παρελθόν αν τα τρίψετε με λίγη μαγειρική σόδα και ελάχιστο χλιαρό νερό.
8 Ζωντανέψτε τα χρώματα των χαλιών και απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές πασπαλίζοντάς τα κάθε μήνα με μαγειρική σόδα. Αφήστε τη να δράσει ένα ολόκληρο βράδυ και στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική.
9 Το ξέρατε ότι το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε μπορεί εύκολα να γίνει εστία μικροβίων; Ετοιμάστε ένα διάλυμμα με 4 κουταλιές της σούπας σόδα και 250 ml νερό, βουτήξτε το σφουγγάρι σας σε αυτό και βάλτε το για 2΄ στο φούρνο μικροκυμμάτων.
10 Φτιάξτε τη δική σας πανίσχυρη καθαριστική κρέμα για την μπανιέρα αναμειγνύοντας σόδα, αλάτι και υγρό σαπούνι πιάτων. Τρίψτε με αυτή την επιφάνειά της, αφήστε τη να δράσει και ξεβγάλτε καλά.
Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/05/10-tips.html#ixzz2Yvq9OoSj
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου