Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Περί Κυτταρίτιδας....

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσιλιώνης, Πλαστικός χειρουργός

Τι είναι η κυτταρίτιδα;
Η κυτταρίτιδα είναι μία κατάσταση του δέρματος των μηρών, των γλουτών και των μπράτσων, από την οποία "υποφέρει" το 80% των ενηλίκων γυναικών. Το δέρμα αποκτά χαρακτηριστική όψη σαν "φλούδα πορτοκαλιού". Αυτό οφείλεται σε κακή κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, σε ελαττωμένη ελαστικότητα του δέρματος και σε διόγκωση των λιποκυττάρων.

Πώς αντιμετωπίζεται;
Η σημαντικότερη μέθοδος, επιστημονικά τεκμηριωμένη, εγκεκριμένη από το FDA και καταξιωμένη πλέον από τα αποτελέσματά της είναι η LPG Endermologie. Πρόκειται για ένα σύστημα που αποτελείται από ειδικές κεφαλές δύο κυλίνδρων, ελεγχόμενων από υπολογιστή, οι οποίες προκαλούν ταυτόχρονη συμπίεση και αναρρόφηση στις διάφορες περιοχές του σώματος. Χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες γυναίκες στον κόσμο, χωρίς φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση, και έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Συνήθως 14 έως 18 συνεδρίες, που διαρκούν 45 λεπτά η καθεμία και γίνονται δύο φορές την εβδομάδα. Περισσότερες συνεδρίες την εβδομάδα δεν προσφέρουν ταχύτερο αποτέλεσμα. Εάν η γυναίκα κάνει δίαιτα, τότε συστήνεται μία συνεδρία την εβδομάδα.

Πότε εμφανίζονται τα αποτελέσματα;
Συνήθως έπειτα από πέντε με έξι συνεδρίες. Ακολούθως υπάρχει διαρκής βελτίωση με κάθε συνεδρία.

Τι γίνεται μετά το τέλος της θεραπείας;
Συστήνεται η συνέχιση της θεραπείας για αρκετούς μήνες ή και χρόνια, ανάλογα με την ηλικία, τον τρόπο ζωής και την ορμονική κατάσταση. Η συντήρηση γίνεται μία φορά το μήνα.

Μπορώ να κάνω LPG ENDERMOLOGIE πριν ή έπειτα από λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική;
Βεβαίως. Χρειάζεται η συμβουλή του πλαστικού χειρουργού σχετικά με το χρόνο διενέργειας της πλαστικής επέμβασης, εφόσον έχουν προηγηθεί και άλλες.

Πώς μπορώ να μεγιστοποιήσω τα αποτελέσματα της LPG ENDERMOLOGIE;
Η δίαιτα και η άσκηση συγχρόνως με τη θεραπεία επιταχύνουν και μεγιστοποιούν τα τελικά αποτελέσματα. Επειδή ενεργοποιείται η λεμφική κυκλοφορία, συστήνεται η λήψη τουλάχιστον δύο λίτρων νερού καθημερινά.

Γίνεται και σε άντρες;
Προφανώς. Είναι ιδανική μέθοδος απαλλαγής από τη "σαμπρέλα" στη μέση ή, όπως χαριτωμένα την ονομάζουν οι αγγλοσάξονες, "love handles".

Χάνω βάρος με τη θεραπεία;
Δεν είναι μέθοδος για απώλεια βάρους, μολονότι πολλοί αναφέρουν ότι χάνουν ευκολότερα βάρος κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Τι αισθάνομαι μετά τη θεραπεία;
Η αίσθηση είναι η ίδια, όπως έπειτα από ένα χαλαρωτικό μασάζ. Οι περισσότεροι νιώθουν αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Υπάρχουν παρενέργειες;
Πιθανόν να παρουσιαστούν μικρές εκχυμώσεις στις περιοχές θεραπείας και μάλιστα μόνο μετά την πρώτη φορά.
health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου