Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Πλησιάζει το πρώτο αντισυλληπτικό για άνδρες.....


Πλησιάζει το πρώτο αντισυλληπτικό για άνδρες!
 Ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία του πρώτου   αντισυλληπτικού για άνδρες, έκαναν Αυστραλοί επιστήμονες, οι οποίοι ιχυρίζοντια πως βρήκαν τρόπο να ακινητοποιούν τα σπερματοζωάρια...

Προκειμένου να μείνει μία γυναίκα έγκυος, τα σπερματοζωάρια πρέπει να κολυμπήσουν από τον κόλπο έως την σάλπιγγά της, όπου θα ενωθούν με το ωάριο. Η κινητικότητα τους αυτή, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το δείκτη γονιμότητας του ατόμου.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Monash, στη Μελβούρνη, δείχνουν ότι είναι εφικτό να ακινητοποιηθούν τα σπερματοζωάρια, αποκλείοντας έτσι την δυνατότητα σύλληψης, αλλά και ανοίγοντας νέο δρόμο στη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας.
Σε πειράματα σε ποντίκια, οι επιστήμονες μετάλλαξαν το γονίδιο RABL2 το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης που τροφοδοτεί την «μηχανή» στην «ουρά» του σπερματοζωαρίου.
Η μεταλλαγή αυτή, είχε ως συνέπεια να δημιουργηθούν σπερματοζωάρια με ουρές κατά 17% πιο βραχείες από το φυσιολογικό, ενώ η παραγωγή σπερματοζωαρίων στα πειραματόζωα μειώθηκε κατ ά 50%.
Όλα τα ποντίκια που έφεραν τη μεταλλαγή αυτή ήταν υπογόνιμα, αφού τα σπερματοζωάριά τους αδυνατούσαν να κολυμπήσουν, ωστόσο συμπεριφέρονταν και ζευγάρωναν εντελώς φυσιολογικά.
Πληροφορίες: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου