Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Κλινική για.....κούκλες.....

Αμβούργο, Γερμανία
Η κ. Σλούτερ με τους «ασθενείς» της
Βρίσκεται στην παλιά συνοικία Σεστ στη Βεστφαλία της Γερμανίας κι είναι ένα στούντιο γεμάτο κούκλες και λούτρινα αρκουδάκια. Είναι το εργαστήριο μίας 56χρονης, της Μόνικα Σλούτερ, η οποία «θεραπεύει» σπασμένα πόδια, βγαλμένα μάτια και γενικώς όλες τις... αναπηρίες σε κούκλες και λούτρινα ζωάκια.

Οι κούκλες στην κλινική της έχουν περάσει πολλά. Κάποιες από αυτές έζησαν ακόμη και παγκόσμιους πολέμους ή επέζησαν κρίσεων. Η Σλούτερ τους μιλάει και τους λέει πόσο υπέροχο είναι που τα κατάφεραν.

Κάθε «ασθενής» που καταφεύγει σε εκείνη έχει τη δική του ιστορία.

Πριν από μερικά χρόνια, μία γυναίκα κατέφυγε στο στούντιό της με ένα λούτρινο αρκουδάκι που ανήκε στον πρόσφατα αποθανόντα γιο της. Η γούνα του ήταν φθαρμένη, τα μάτια του σχεδόν έλειπαν και τα χέρια και τα πόδια του χρειάζονταν επισκευή.

Η γυναίκα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά κι έτσι η Σλούτερ της έφτιαξε το παιχνίδι δωρεάν.

Η εμπειρία, όπως εξηγεί η ίδια, την συγκίνησε πολύ. Θεωρεί πως αν οι κούκλες μπορούσαν να μιλήσουν θα γέμιζαν τόμους από ιστορίες. Η «γιατρός των παιχνιδιών» κάνει τα πάντα: φτιάχνει τα μαλλιά από τις κούκλες, ράβει τα ρούχα τους, γεμίζει ξανά τις λούτρινες και βάφει τα πρόσωπά τους.

Όταν άνοιξε το μαγαζί της πριν από 25 χρόνια, το μοναδικό της κίνητρο ήταν το πάθος της. Έκτοτε έχει επιδιορθώσει περισσότερες από 10.000 κούκλες, ενώ η πελατεία της προέρχεται από μέρη τόσο μακρινά όσο η Καλιφόρνια και το Παρίσι.....
 
Πηγή: www.in.gr  (Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου