Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

10 τρόποι για να επιταχύνετε το μεταβολισμό......


10 τρόποι για να επιταχύνετε το μεταβολισμό
Η αύξηση του μεταβολισμού αποτελεί ζητούμενο, καθώς συνοδεύεται από κάψιμο θερμίδων και άρα απώλεια βάρους. Ωστόσο, για πολλούς, ο τρόπος με τον οποίο είναι δυνατό να επιτευχθεί κάτι τέτοιο συνεχίζει να αποτελεί γρίφο.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσετε 10 απλούς τρόπους οι οποίοι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μπορούν να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

1. Κοιμηθείτε! Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, ύπνος και μεταβολισμός συνδέονται, με την έλλειψη του πρώτου να οδηγεί σε σημαντική επιβράδυνση του δεύτερου.

2. Πιείτε πράσινο τσάι. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στην επιτάχυνση του μεταβολισμού.

3. Αυξήστε την ένταση της άσκησης. Έχει αποδειχτεί ότι η άσκηση που έχει ένταση αλλά διαρκεί λίγο μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα και να σας βοηθήσει να συνεχίσετε να καίτε θερμίδες, ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή της.

4. Μην ξεχνάτε το πρωινό. Σύμφωνα με έρευνες, ενεργοποιεί το μεταβολισμό, οπότε καλό θα είναι να το ξανασκεφτείτε πριν πατήσετε το snooze.

5. Δώστε έμφαση στα βάρη. Αφιερώστε λίγο χρόνο και στο συγκεκριμένο κομμάτι άσκησης στο γυμναστήριο, καθώς αποδεδειγμένα επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό.

6. Πιείτε νερό. Οι επιστήμονες, μάλιστα, συνιστούν η κατανάλωση νερού να υπερβαίνει –σε κάποιες περιπτώσεις- ακόμη και τα «γνωστά» σε όλους οκτώ ποτήρια την ημέρα.

7. Προτιμήστε τα καυτερά. Το πιπέρι καγιέν περιέχει καψαϊκίνη, μια ουσία η οποία αποδεδειγμένα επιταχύνει το μεταβολισμό.

8. Τρώτε με σύνεση. Έχει αποδειχτεί ότι όσο τρώτε –με μέτρο- τόσο ενεργοποιείτε το μεταβολισμό σας. Επιπλέον, υπάρχουν τροφές οι οποίες επίσης βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως το γκρέιπφρουτ και ο τόνος.

9. Πιείτε καφέ. Ένα φλιτζάνι καφέ προσφέρει αποδεδειγμένα αύξηση του μεταβολισμού, με το peak της να φτάνει στις τρεις περίπου ώρες μετά την κατανάλωσή του.

10. Γελάτε πολύ! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, περίπου 10 λεπτά γέλιου την ημέρα είναι αρκετά για να κάψετε ουκ ολίγες θερμίδες.

Πηγή: http://www.cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=16&article_id=50029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου