Κάθε τόπος και η δική του γεύση και η δική του ξεχωριστή κουζίνα. Μπορεί να έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας τη Γαλλία με τις κρέπες, την Κίνα με τα noodles και τη Γερμανία με τα λουκάνικα, αλλά υπάρχουν κι άλλα λιγότερο γνωστά τοπικά εδέσματα, διάσημα σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Ας τα γνωρίσουμε… |
Χαβάη
Όλοι κάνουν… Loco Moco! Στην εξωτική χαβανέζικη κουζίνα το παραδοσιακό πιάτο τους είναι το Loco Moco. Τι ακριβώς, όμως είναι αυτό; Ένα «πλούσιο» σίγουρα, πιάτο που αποτελείται από ρύζι, μπιφτέκι, τηγανιτά αυγά και ζωμό. Χορταστικό και ιδιαίτερα παχυντικό, το συγκεκριμένο πιάτο εμφανίζεται και σε άλλες παραλλαγές, καθώς ορισμένοι προτιμούν να το συνοδεύουν με μπέικον, τσίλι ή άλλες ποικιλίες κρέατος, εκτός από το βοδινό.
Νέα Ορλεάνη
Αλάσκα
Αν βρεθείτε στα ψυχρά κλίματα της Αλάσκας, δοκιμάστε… μπριζόλα ταράνδου. Μπορείτε να την προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ, αφού χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα hot dog σε μορφή καπνιστού λουκάνικου. Εδώ θα βρείτε επίσης το παγωτό των Εσκιμώων. Δε μοιάζει ιδιαίτερα με τη συνηθισμένη σ’ εμάς εικόνα του παγωτού. Μούρα, ζάχαρη και γύρω γύρω… χιόνι είναι το πραγματικό παγωτό της περιοχής.
Ιταλία
Νότια Αμερική
Αν βρεθείτε σε κάποια από τις νότιες Πολιτείες, εφοδιαστείτε με λίγα… βραστά φιστίκια. Βράζονται για περίπου τέσσερις ώρες και είναι κάτι ανάλογο με τα αλμυρά βραστά… φασόλια. Μπορείτε να φάτε τόσο τον εσωτερικό καρπό όσο και το κέλυφος τους.
Νέα Υόρκη
Τέξας
Κροταλίας ψητός ή τηγανητός; Κι όμως, στο Τέξας μπορείτε να γευθείτε κάποια από τις ποικιλίες κροταλία. Είναι ιδιαίτερα γευστικός, όταν είναι καλοτηγανισμένος.
Πενσιλβάνια
Νιού Τζέρσεϊ
Ζαχαρωτά με αλάτι και νερό; Δεν είναι κακή ιδέα. Κατευθυνθείτε προς την πλησιέστερη παραλία και μπορείτε να σταθείτε τυχεροί και να εξασφαλίστε λίγα από τα αλμυρά αυτά… ζαχαρωτά.
Γαλλία
Πηγή: http://www.clickatlife.gr/story/geusi/oi-topikes-kouzines-allios?id=2300461
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου