Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τσιμπολόγημα από βαρεμάρα; 4 τρόποι να δώσετε τέλος στην κακή συνήθεια .....

Τσιμπολόγημα από βαρεμάρα; 4 τρόποι να δώσετε τέλος στην κακή συνήθεια
Ξεχωρίστε την πείνα από την ανία για να μην επιβαρύνετε άλλο τον εαυτό σας με περιττές…

θερμίδες! Μπορεί στη θεωρία να ακούγεται απλό αλλά ο διαχωρισμός πείνας και ανίας είναι, πολλές φορές πιο δύσκολη υπόθεση. Αν έχετε κι εσείς βρεθεί μπροστά στο ψυγείο με ανοιχτή την πόρτα και απλανές βλέμμα προς το περιεχόμενό του καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Σύμφωνα με το queen.gr, υπάρχουν κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τις κακές συνήθειες και θα σας φέρουν πιο κοντά στο ιδανικό σας βάρος! Αποκτήστε αυτογνωσία
Πολύ συχνά τρώμε χωρίς να το σκεφτούμε και χωρίς να πεινάμε. Όταν πιάνετε τον εαυτό σας να κατευθύνεται προς το ψυγείο για ένα σνακ ή ένα μίνι γεύμα, ενώ δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, προσπαθήστε να ερμηνεύσετε τους πραγματικούς λόγους. Μήπως έχετε άγχος; Βαριέστε; Εάν όντως δεν νιώθετε το αίσθημα της πείνας, δεν υπάρχει λόγος να ενδώσετε.
Ξανασκεφτείτε τον χρόνο που περνάτε μπροστά από την τηλεόραση
Τα βράδια που δεν έχετε σχέδια για έξω είναι, πολλές φορές, δελεαστικό να βουλιάξετε στον καναπέ σας, μπροστά από την τηλεόραση. Αν, όσο χαζεύετε, έχετε την τάση να τσιμπολογάτε ακατάπαυστα, αφήστε κάτω το πιρούνι σας και διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας. Έχετε ένα σετ βαράκια κοντά σας, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ώρα που βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά, ή κάντε τις ασκήσεις yoga σας.
Δοκιμάστε να πιείτε νερό
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να μπερδεύουμε την αίσθηση της δίψας με την πείνα. Αν δεν έχουν περάσει ώρες από το τελευταίο γεύμα σας αλλά, και πάλι, δεν νιώθετε πλήρης, πιείτε νερό και περιμένετε 20 λεπτά για να αποφασίσετε αν είστε ακόμα πεινασμένη.
Καθίστε
Εάν κι εσείς καταναλώνετε τα γεύματα και τα σνακ σας όρθια καλό είναι να ξέρετε ότι αυτό μπορεί να σας κάνει να μην συνειδητοποιείτε πόσο τρώτε. Μην τρώτε όρθια μπροστά από το ψυγείο. Καθορίστε συγκεκριμένες ώρες για τα γεύματα και τα σνακ σας και, κατά τη διάρκεια αυτών, καθίστε στο τραπέζι και καταναλώστε τα. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε την βαρεμάρα από την πείνα αλλά και αν τρώτε λιγότερο, χωρίς αντιπερισπασμούς.

Πηγή: http://www.thestival.gr/health/item/102409-tsimpologima-apo-baremara3b-4-tropoi-na-dzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwcebfzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwsete-telos-stin-kaki-synitheia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου