Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Οι πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας των τελευταίων 50 χρόνων.....

Οι πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας των τελευταίων 50 χρόνων

Πολλά ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς για διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Οι συνομοσιολόγοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη κάνουν θραύσεις τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν κάθε μεγάλο γεγονός κρύβει και μια θεωρία συνωμοσίας από πίσω του. Κάποιες σε κάνουν όντως να διερωτηθείς. Κάποιες άλλες πάλι για να γελάς. Διαβάστε παρακάτω τις πιο δημοφιλέστερες και κρίνετε μόνοι σας.



1. Δολοφονία του Κένεντι
Πολλοί θεωρούν πως ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, συλληφθείς για την δολοφονία του τότε Αμερικανού προέδρου Κένεντι, δεν έδρασε μόνος του ή ακόμη πως ήταν και ο αποδιοπομπαίος τράγος στην υπόθεση, αφού όπως υποστηρίζουν ο Κένεντι δολοφονήθηκε από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της CIA. Να θυμίσουμε πως δύο ημέρες μετά την δολοφονία του Κένεντι, ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφονήθηκε...

2. Θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνας
Ο άδικος χαμός της πριγκίπισσας Νταϊάνας, έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει ένας πόλεμος συνομοσιολογίας γύρω από το τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο της δημοφιλούς πριγκίπισσας και του συντρόφου της Dodi-Al-Fayet. Οι θεωρίες υποστηρίζουν πως το δυστύχημα ήταν προσχεδιασμένο από την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, για να βγάλουν την Νταϊάνα από την μέση που τους δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα και χαλούσε την εικόνα του θεσμού της Βασιλείας στην Μεγάλη Βρετανία. Αν θυμάστε καλά ακόμη και ο πατέρας του Dodi-Al-Fayet, ιδιοκτήτης των Harrods, είχε αναφερθεί αρκετές φορές εναντίον της Βασίλισσας της Αγγλίας, ο οποίος την θεωρούσε σαν τον κύριο υπαίτιο του χαμού του γιου του.

3. 11η Σεπτεμβρίου Ίσως η πιο δημοφιλής θεωρία συνωμοσίας που απασχολεί μέχρι και σήμερα το παγκόσμιο. Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και η πτώση των δίδυμων πύργων στην Νέα Υόρκη, ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους για να ασχοληθούν με τα κρυφά αίτια του συμβάντος. Εικάζεται πως πίσω από τις επιθέσεις δεν κρυβόταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν αλλά η Αμερικάνικη κυβέρνηση οποία με την κίνηση αυτή απέκτησε ένα δυνατό χαρτί για να ξεκινήσει ένα ατελείωτο πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Μερικοί αναλύουν τον τρόπο που κατέρρευσαν οι πύργοι και δηλώνουν πως σίγουρα η πτώση τους προήλθε με ελεγχόμενη κατεδάφιση με εκρηκτικά. Ακόμη οι φωτογραφίες του αεροπλάνου που κατέπεσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο, φαίνονται να είναι επεξεργασμένες, με απουσία καθισμάτων επιβατών, αποσκευών, ή πτωμάτων γύρω από τα συντρίμμια του σκάφους. Τέλος, το γεγονός ότι κανένα στρατιωτικό αεροπλάνο δεν απογειώθηκε από την κοντινή βάση Έντουαρντς για να αναχαιτίσει την πτήση 77, παρά το γεγονός πως για περίπου 40 λεπτά, το αεροπλάνο βρισκόταν εκτός πορείας.

4. Έλβις Πρίσλεϊ Για αρκετούς ο Έλβις δεν πέθανε ποτέ γιατί ζει μέσα από την μουσική του αλλά και στις καρδιές των απανταχού θαυμαστών του. Για κάποιους άλλους όμως ο θάνατος του Έλβις Πρίσλεϊ ήταν μία πλεκτάνη και πως στην θέση του έβαλαν κάποιον που του μοιάζει γιατί αυτός ήθελε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι σκηνοθέτησε το θάνατο του και αυτός αποσύρθηκε στο ράντζο του στο Tennesse. Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως το είδα να περπατά ή και να ιππεύει το άλογο του μέσα στο 600 στρεμμάτων ράντζο του!!

5. Πρόσκρουση διαστημοπλοίου στο Ρόσγουελ
Η πρόσκρουση ενός διαστημοπλοίου με επιβάτες δύο εξωγήινους στην περιοχή Ρόσγουελ του Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, την 7η Ιουλίου 1947, είχε γίνει αντικείμενο έντονης φημολογίας αλλά και αμφισβήτησης από την κυβέρνηση για το πόσο αυτό ήταν πραγματικά μία πρόσκρουση διαστημοπλοίου ή απλά ενός μετεωρολογικού μπαλονιού από υδρογόνο για την πρόβλεψη του καιρού. Όλα ξεκίνησαν όταν ο William "Mac" Brazel πρόσεξε κάποια περίεργα κομμάτια από συντρίμμια, απομεινάρια ενός εξάγωνου δίσκου με κάτοπτρο ραντάρ, σε μία περιοχή κοντά στο ράντσο Foster όπου εργαζόταν, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ρόσγουελ. Όταν ενημέρωσε τις αρχές, την επόμενη μέρα όλα τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στην Στρατιωτική Αεροπορική Βάση του Fort Worth.. Από εκεί και πέρα από το 1947 μέχρι σήμερα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, μέχρι και ταινίες έχουν γυριστεί, "ψεύτικα" ντοκιμαντέρ αλλά και χιλιάδες πωλήσεις από βιβλία και άλλα συναφή.

6. AIDS
Η μάστιγα του αιώνα όπως αποκαλείται το AIDS, θεωρείται από πολλούς σαν μια ασθένεια που εφευρέθηκε από τον άνθρωπο και όχι ότι απλά μεταδόθηκε από κάποιο πίθηκο στον άνθρωπο, με σκοπό να μειώσουν αρχικά τον πληθυσμό των κατοίκων της Αφρικής του οποίους θεωρούν σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας αλλά και για εξαφανίσουν τους ομοφυλόφιλους του πλανήτη. Με αυτό τον τρόπο θα μειώνονταν σε μεγάλο βαθμό ο υπερπληθυσμός της γης, ως επίσης θα αποκτούσαν οι διάφορες κυβερνήσεις τον έλεγχο του ανθρώπινου πληθυσμού.

7. Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές. Η πρώτη λέει πως το όνομα Ουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν απλά ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη μιας συγγραφικής ομάδας και όχι ενός ατόμου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ του γνωστού Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν αγράμματος. Αυτό το υποστηρίζουν διάφοροι μελετητές λόγο του ότι η υπογραφή του διαφέρει από έργο σε έργο αλλά και εξετάζοντας και την ζωή του στο σύνολο της. Άλλη θεωρία υποστηρίζει πως ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, έγραφε αυτά τα αριστουργήματα υπό την επήρεια κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών, αφού ίχνη τους βρέθηκαν μετά από σχεδόν 400 χρόνια στο σπίτι του.

8. Ερπετόμορφα Εξωγήινα όντα
Η θεωρία αυτή ξεκίνησε με την κυκλοφορία ενός βιβλίου του Ντέιβιντ Άικ, με τίτλο "Το μεγαλύτερο μυστικό όλων των εποχών" που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. (πρώτο σε πωλήσεις για κάποιους μήνες και στην Κύπρο!) Η θεωρία αυτή μεταξύ πολλών άλλων, ισχυρίζεται πως συγκεκριμένες μορφές εξωγήινων όντων, μπαίνουν με λίγα λόγια σε ανθρώπινα σώματα και όχι όποια και όποια, αλλά προτιμούν γαλαζοαίματους και βάλε, μέσων των οποίων ελέγχουν τον κόσμο. Τα "στοιχεία" της θεωρίας του, βασίζονται σε διάφορα τα οποία παραθέτει στο βιβλίο μεταξύ των οποίων και οι πήλινες πλάκες των Σουμερίων, που αναφέρονται στην φυλή των "Ανουνάκι", των θεών που κατέβηκαν στην γη από τον ουρανό. Αυτά τα Εξωγήινα ερπετά λοιπόν εξουσιάζουν τον πλανήτη μας, που όπως υποστηρίζει ο Ντέιβιντ Άικ, μεταξύ τους βρίσκεται και η Βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά και οι πρόεδροι των Η.Π.Α. Σκοπός τους; Να επιβάλουν την "νέα τάξη πραγμάτων".

9. Η γραμματοσειρά Wingdings των Windows
Υπάρχουν αρκετές γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές. Μία όμως προκαλεί το ενδιαφέρον των συνομοσιολόγων. Πρόκειται για την γραμματοσειρά Wingdings που πρωτοκυκλοφόρησε με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, και έρχεται προ-εγκατεστημένη με τα Windows (έκδοση 3.11 και μετά). Όταν κάποιος πληκτρολογήσει τα λατινικά γράμματα NYC, τη συντομογραφία δηλαδή για την πόλη της Νέας Υόρκης, θα δει στην οθόνη του να εμφανίζονται διαδοχικά, μία νεκροκεφαλή, το εβραϊκό αστέρι του Δαβίδ και ένα χέρι με τον αντίχειρα προς τα επάνω. Αυτό κάποιοι το ερμηνεύουν σαν ένα κρυφό μήνυμα έγκρισης της δολοφονίας των Εβραίων, ειδικά αυτών που ζουν στη Νέα Υόρκη!!

10. Η αμφιλεγόμενη "Περιοχή 51"
Υπάρχει μια περιοχή, ίσως η πιο πολυσυζητημένη περιοχή στον κόσμο, που για περισσότερο από 60 χρόνια, συνεχίζει να προκαλεί τους απανταχού λάτρεις των εξωγήινων αλλά και όλους τους συνομοσιολόγους ανά τον κόσμο. Το όνομα της; "Περιοχή 51", γνωστή και σαν "Area 51". Η Ιστορία της ξεκινά κατά την περίοδο του Β` Παγκοσμίου πολέμου, όπου γύρω στο 1947, η CIA, συνεργάζεται μαζί με την εταιρεία Lockheed, για να αναπτύξουν μία νέα γενιά αεροσκαφών τα οποία θα είχαν την δυνατότητα να πετούσαν σε πολύ μεγάλο ύψος, όπου και θα χρησιμοποιούνταν σε διάφορες κατασκοπευτικές αποστολές. Για να δοκίμαζαν τα νέου τύπου αεροπλάνα χρειάζονταν μια μεγάλης έκτασης περιοχή, η οποία θα έπρεπε να ήταν απομονωμένη και να παρείχε την δυνατότητα να κρατηθεί μυστική. Έτσι επέλεξαν την "Περιοχή 51", μια περιοχή περίπου 100 μιλίων, που εκτείνεται 130 μίλια έξω από το Las Vegas και της περιοχής Groom Dry Lake στην Νεβάδα των Η.Π.Α. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως υπάρχει μια τεράστια υπόγεια βάση πολλών χιλιομέτρων, η οποία αποτελείται από εγκαταστάσεις πέραν των 40 ορόφων και πως όλες οι υπόγειες εγκαταστάσεις αλλά και γειτονικές περιοχές υψίστης σημασίας, συνδέονται μέσω υπόγειου σιδηροδρόμου με τρένα που κινούνται με πυρηνική ενέργεια. Εκεί όπως λένε εκτός από τις δοκιμές για νέες τεχνολογίες κάνουν και διάφορες δοκιμές πάνω σε ανθρώπους για να μελετήσουν τις επιπτώσεις ενός βιολογικού πολέμου ακόμη και πως προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ανθρωπο-εξωγήινο υβρίδιο. Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, δήλωσαν πως έχουν δει πάρα πολλές φορές διάφορα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα να υπερίπτανται πάνω από την περιοχή, από τα οποία αρκετά προσγειώθηκαν στην βάση Hangar 18 της "Περιοχής 51" και υποστηρίζουν μάλιστα, πως εκεί υπάρχουν κρυμμένα εξωγήινα αεροσκάφη.

11. Προσσελήνωση του ανθρώπου στο φεγγάρι 20η Ιουλίου 1969. Όλη η ανθρωπότητα έβλεπε σε άμεση μετάδοση, μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης, τις πρώτες εικόνες που έστελνε η ΝΑΣΑ στη γη από τη σελήνη! Μαζί και την φωνή του Νέιλ Άρμστρονγκ να εκφωνεί την διάσημη πλέον φράση: "ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα". Το Απόλλων 11 κατά τους επιστήμονες της ΝΑΣΑ, προσγειώθηκε στο φεγγάρι τον Ιούλιο του `69. Όμως η συνωμοσιολογικές θεωρίες άλλα λένε και αμφισβητούν πλήρως της ιστορική αποστολή του Απόλλων 11. Πολλοί λένε μάλιστα πως το όλο σκηνικό, σενάριο και κινηματογράφηση ανέλαβε το γνωστός Walt Disney και τα γυρίσματα έγιναν στα δικά του studio στο Hollywood. Οι συνωμοσιολόγοι παρουσιάζουν κάποια γεγονότα τα οποία πραγματικά κάνει και το πιο απλό άνθρωπο να αμφισβητεί πια το γεγονός, μεταξύ των οποίων στο ότι στο φεγγάρι δεν υπάρχει άνεμος, και είναι αδύνατο να κυμάτιζε η σημαία των Η.Π.Α. όπως φαίνεται στο βίντεο αλλά και τις φωτογραφίες. Ακόμη η ανυπαρξία υγρασίας ή ατμόσφαιρας ή και ισχυρής βαρύτητας στην σελήνη κάνουν αδύνατο τα ίχνη των παπουτσιών να φαίνονται τόσο έντονα, όπως επίσης φαίνονται στις φωτογραφίες.

12. Οι Ναζί έφτιαξαν βάση στη Σελήνη
Ο Χίτλερ, είναι ευρέως γνωστό πως είχε μανία με την τεχνολογία, τον αποκρυφισμό και το διάστημα μεταξύ άλλων.. Γι` αυτό μετά από εντολή του οι Ναζί έφτιαξαν αεροδυναμικά αεροσκάφη και έμοιαζαν πολύ με τους ιπτάμενους δίσκους που κατά καιρούς εμφανίζονται στους ουρανό ακόμη και σήμερα. Σκοπός του ήταν η μεταφορά της "Άριας Φυλής" και του ιδίου φυσικά στην Σελήνη, για γνωριμία με άλλα εξωγήινα όντα! Για να γίνει αυτό εφικτό κατασκεύασαν και μια βάση στην Σελήνη, έτσι για να βρίσκεται!

13. Phantom Time Hypothesis
Η περίοδος της ιστορίας που δεν υπήρξε ποτέ! Πρόκειται για την περίοδο από το 614 έως το 911 μ.Χ. όπου η θεωρία, γνωστή και ως Phantom Time Hypothesis, υποστηρίζει - σύμφωνα με τον Heribert Illig - πως κατά την αλλαγή του ημερολογίου, το 1582 μ.Χ., από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό, έγινε λάθος διόρθωση κατά τρεις αιώνες και όχι κατά δέκα μέρες, όπως έπρεπε να κάνουν οι αστρονόμοι και οι μαθηματικοί του Πάπα Γρηγόριου. Ο Heribert Illig υποστηρίζει ακόμη πως και ο Καρλομάγνος είναι ένα ψεύτικο δημιούργημα των χρονικογράφων του Μεσαίωνα, μετά από εντολές που δόθηκαν από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Otto και τον Πάπα Σιλβέστρο Β`.

14. Έλεγχος του ανθρώπου από τα barcodes
Όλα ξεκίνησαν από το βιβλίο της Mary Stewart Relfe "The New Money System 666", η οποία ισχυρίζεται ότι τα barcodes είναι ο βιβλικός αριθμός του θηρίου και ότι κωδικοποιούν με μοναδικό-μυστικό τρόπο τον αριθμό 666. Σκοπός του συστήματος αυτού είναι ο έλεγχος των ανθρώπων μέσο των αγορών, της τροφής και του χρήματος!

15. Paul McCartney Η Θεωρία αυτή υποστηρίζει πως ο Paul McCartney σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό το 1966 και πως ένας σωσίας του πήρε τη θέση στο διάσημο συγκρότημα των Beatles. Αυτό έγινε για να καλύψουν αυτή την σημαντική απώλεια από μέλος του συγκροτήματος με τον φόβο της διάλυσης τους. Σαν απόδειξη παραθέτουν στοιχεία από τα εξώφυλλα των δίσκων τους και συγκεκριμένα από το άλμπουμ "Abbey Road", όπου ο Paul περπατά ξυπόλητος μερικά βήματα πίσω από τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ!! Επίσης πως αν παιχτούν ανάποδα οι δίσκοι των διάσημων "σκαθαριών" εκεί θα ακούσεις αποκαλυπτικά μηνύματα για τον θάνατο του!

16. Ο Τίτο κατάσκοπος των Σοβιετικών
Η θεωρία αυτή περισσότερο αποτελεί έναν αστικό μύθο της Γιουγκοσλαβίας, όπου σύμφωνα με αυτό τον μύθο, ο τότε ο στρατάρχης Τίτο είχε εκτελεσθεί από τους Σοβιετικούς και στην θέση του έβαλαν έναν σωσία του από την Πολωνία που δρούσε σαν κατάσκοπος τους. Λέγεται μάλιστα πως οι συγχωριανοί του δεν τον αναγνώρισαν μετά τον πόλεμο, καθώς ο αληθινός Τίτο είχε χάσει τρία δάχτυλα, ενώ ο αντικαταστάτης του έπαιζε ακόμα και πιάνο.

Πηγή: http://cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=16&article_id=49053

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου