Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αυτές είναι οι τροφές που εξαφανίζουν την κοιλιά!

Αυτές είναι οι τροφές που εξαφανίζουν την κοιλιά!

Η απώλεια βάρους και η σμιλεμένη κοιλιά εκτός από αερόβια άσκηση και πολλούς κοιλιακούς απαιτούν...

μια στοχευμένη θρεπτική μεν διατροφή, χαμηλή σε λιπαρά και υψηλή σε φυτικές ίνες δε. Πάντα υπάρχουν τροφές που μπορούν να κάνουν την προσπάθειά μας ευκολότερη. Τροφές με χαμηλή θερμιδική αξία που δρουν ενάντια στο κοιλιακό λίπος. Αυτές σύμφωνα με το queen.gr είναι οι εξής:
- Το ψωμί ολικής αλέσεως: σε συνδυασμό με μία διατροφή χαμηλή σε θερμίδες, δρα ενάντια στο κοιλιακό λίπος, αρκεί να μην καταναλώνεται μετά το μεσημεριανό.
- Το πεπόνι: δίνει 50 θερμίδες ανά φέτα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο το οποίο  ρυθμίζει τα επίπεδα νατρίου και καταπολεμά το πρήξιμο.
- Το κρασί: και δη το λευκό, επιταχύνει την καύση θερμίδων και ενεργοποιεί την περιοχή γύρω από τη μέση
- Το γκρέιπφρουτ:  πλούσιο σε βιταμίνη C φρούτο που συν τοις άλλοις  καταπολεμά τις απότομες αυξήσεις της ινσουλίνης, που οδηγούν σε αποθήκευση λίπους.
- Τα καρύδια: περιέχουν λιπαρά οξέα Ω-3 τα οποία μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη, που συμβάλλουν στην αποθήκευση λίπους.
Αντιθέτως οι τροφές που δεν βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς είναι:
- Τα υποκατάστατα ζάχαρης όπως η σορβιτόλη και η ξυλιτόλη.
- Οι κατεψυγμένες ή σε κονσέρβα τροφές, οι οποίες είναι κρυφές πηγές νατρίου το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών.
- Τα τρανς λιπαρά που συμβάλλουν στην αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Προσοχή στις ετικέτες, λοιπόν.
 
Πηγή:http://www.thestival.gr/health/item/87515-aytes-einai-oi-trofes-poy-eksafanizoyn-tin-koilia21?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου