Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Το λευκό ξύδι στην υπηρεσία μας (και εκτός κουζίνας)....

ka8arisma tzamia 







Το λευκό ξύδι είναι φυσικό προϊόν που δεν θαν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι καθώς είναι ένα πολυλειτουργικό καθαριστικό που μας λύνει τα χέρια γρήγορα, εύκολα και συγχρόνως οικονομικά! Εκτός από τις γνωστές αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, χρησιμοποιήστε άφοβα το λευκό ξύδι στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Kαταπολεμά την κακοσμία που αναδύεται από τα σιφόνια.Ρίξτε ένα ποτήρι λευκό ξύδι και μετά αφήστε να τρέξει άφθονο νερό. Η κακοσμία θα εξαφανιστεί.

2. Βούλωσε ο νεροχύτης ή ο νιπτήρας του μπάνιου; Ρίξτε ένα ποτήρι μαγειρική σόδα και από πάνω ένα ποτήρι λευκό ξύδι. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει και καθαρίζει το βουλωμένο σωλήνα. Αφήστε το να δράσει λίγα λεπτά και μετά ρίξτε μπόλικο νερό που έχετε βράσει, ή ανοίξτε την βρύση και αφήστε να τρέξει καυτό νερό ούτως ώστε να διαλύθουν μια και καλή τα λίπη που συσσωρεύονται στις σωληνώσεις.

3. Εάν θέλετε να απολυμάνετε τον ξύλινο ή πλαστικό δίσκο κοπής που χρησιμοποιείται στη μαγειρική βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε λευκό ξύδι και καθαρίστε το δίσκο.

4. Για να ξεφορτωθείτε τους επίμονους λιπαρούς λεκέδες στα πιάτα, βάλτε στο πλυντήριο πιάτων αντί για γυαλιστικό, λευκό ξύδι. Η λάμψη και η γυαλάδα των πιάτων θα σας εντυπωσιάσει.

5. Εάν θέλετε να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων ή ρούχων από τα άλατα τότε θα πρέπει μια φορά το μήνα να θέτετε σε λειτουργία το πλυντήριο άδειο, βάζοντας λευκό ξύδι στην ειδική θήκη.

6. Για να αφαιρέσετε τα άλατα από την καφετιέρα ή τον βραστήρα.
Βάλτε στην καφετιέρα ή τον βραστήρα 1 ποτήρι ξύδι λευκό και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό. Βάλτε σε λειτουργία το μηχάνημα. Οταν τελειώσει, ξαναβάλτε σε λειτουργία, άλλες δύο φορές, μόνο με νερό. Αν θέλετε η καφετιέρα κι ο βραστήρας να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, κάντε το παραπάνω, μία φορά τον μήνα.

7. Το λευκό ξύδι ενδείκνυται και για το καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων. Βάλτε σ» ένα μπολ 2/3 νερό κι 1/3 ξύδι, στα μικροκύματα στην δυνατή συχνότητα, για 4 – 5 λεπτά. Θα σχηματιστούν υδρατμοί και μ» ένα σφουγγάρι θα καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου.

8. Καθαρίστε στα τζάμια με 1 δόση λευκό ξύδι με 5 δόσεις νερού κι αντί για χαρτί κουζίνας, χρησιμοποιείστε εφημερίδες.

9. Καθαρίστε το W.C βάζοντας στο ψεκαστήρι 1 κουταλιά σούπας λευκό ξύδι και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό. Ρίξτε στο wc και καθαρίστε.

10. Αφαιρέστε τη μούχλα στο μπάνιο. Με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει σε ξύδι, καθαρίστε την κουρτίνα ή το τζάμι του μπάνιου ή όπου αλλού έχει πιάσει μούχλα.

11. Βουτήξτε τα σκουριασμένα αντικείμενα μέσα στο ξύδι κι αυτό θα κάνει τη δουλειά του.

12. Για να αφαιρέσετε τα απομεινάρια παλιών αυτοκόλλητων.

13. Βρέξτε ένα πανάκι με ξύδι και με αυτό τρίψτε το δερμάτινο που θέλετε να καθαρίσετε. Μετά με καθαρό στεγνό πανί τρίψτε.

Πηγή: http://www.k-mag.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%cf%8c-%ce%be%cf%8d%ce%b4%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%ba%cf%84/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου