Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Πες μου που πονάς, να σου πω τι γυμναστική θα κάνεις......

Πες μου που πονάς, να σου πω τι γυμναστική θα κάνεις
       

Αισθάνεσαι ψυχολογικά πεσμένη, πονάει...το στομάχι σου, υποφέρεις από πονοκεφάλους; Το φάρμακο μπορεί να βρίσκεται στη γυμναστική, αφού είναι γνωστό ότι έχει αγχολυτικές και θεραπευτικές ιδιότητες για το σώμα και το μυαλό, ενώ προσφέρει ευεξία και αίσθημα χαλάρωσης. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, δες πως μπορείς να ανακουφιστείς από κοινές παθήσεις με τη βοήθεια της άθλησης.
 
√ Εάν υποφέρετε από πόνους στα κόκαλα, τότε το τρέξιμο είναι το καλύτερο φάρμακο για εσάς, αφού αυξάνει την οστική πυκνότητα, βελτιώνει τη στάση του σώματος και ενισχύει τη σπονδυλική στήλη. Μισή ώρα για 3 φορές την εβδομάδα, αρκεί για να δείτε γρήγορα αποτελέσματα.

√ Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το γρήγορο τρέξιμο και ειδικά η ποδηλασία βελτιώνουν τη στοματική υγιεινή και προλαμβάνουν παθήσεις των δοντιών και των ούλων. Με 3 φορές την εβδομάδα, πέρα από σφιχτό σώμα θα έχετε και λευκό χαμόγελο.

Άσχημη ψυχολογία και τάσεις κατάθλιψης  ? Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματική φυσική μέθοδος αντιμετώπισης, από ένα χαλαρωτικό περπάτημα στη φύση. Γραφτείτε σήμερα κιόλας σε ένα σύλλογο πεζοπορίας και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης και του πράσινου για την ψυχολογία σας. Όσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά.

Πονάει η κοιλιά σας ? Μήπως ευθύνεται το έντερο και επιδεινώνεται η κατάσταση με το άγχος ? Σύμφωνα με έρευνες η γιόγκα , έχει πολλές θεραπευτικές και αγχολυτικές ιδιότητες για το σώμα και το μυαλό και μειώνει τα συμπτώματα έντονου άγχους που «χτυπάνε» στην κοιλιακή χώρα. 3 με 4 φορές την εβδομάδα αρκούν για να αισθανθείτε περδίκι.

√ Εάν πάσχεις από διαβήτη τύπου 2 και πρέπει να περιορίσεις τα γλυκά και ορισμένες κατηγορίες τροφίμων, τότε η πιο αποτελεσματική γυμναστική είναι η αεροβική σε συνδυασμό όμως με βάρη, που βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα.

Εδώ να αναφέρουμε ότι κάθε οργανισμός και κάθε πρόβλημα είναι μοναδικό, έτσι πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: http://www.thestival.gr/health/item/92139-pes-moy-poy-ponas2c-na-soy-po-ti-gymnastiki-tha-kaneis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου