Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Γιατί θα πρέπει να κοιμάμαι καλά;

Royalty free stock photo of a woman sleeping in bed in the morningΑυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να κοιμάστε…

Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζαμε πόσο σημαντικός είναι ο καλός ύπνος, ο οποίος αποτελεί σύμμαχο για μια καλύτερη ποιοτικά ζωή. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιοι είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να διεκδικήσετε μια καλύτερη ποιότητα στον ύπνο σας, σύμφωνα με ευρήματα επιστημονικών μελετών.
Ο ύπνος μας ομορφαίνει. Τρία χρόνια πριν, το Bristish Medical Journal σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι ο ποιοτικός ύπνος χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα και πλατύ χαμόγελο. Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν συνεχή και αρκετής διάρκειας ύπνο είναι πιο ελκυστικοί, λαμπεροί και χαμογελαστοί. Επιπλέον, το συμπέρασμα ήταν ότι η καλύτερη μάσκα ομορφιάς και αντιγήρανσης δεν είναι άλλη από έναν καλό υπνάκο. Την άποψη αυτή συμμερίζονται και οι δερματολόγοι της Καλιφόρνια, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στο δέρμα μας είναι ο ύπνος!
Βελτιώνει την υγεία μας. Η υγεία του σώματός μας είναι συνυφασμένη με την υγεία του νου μας. Επιπλέον, τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα για να ξεκουραστούν και να φορτίσουν εκ νέου τις «μπαταρίες» τους χρειάζονται αρκετές ώρες ύπνου. Όσο πιο εξαντλημένοι είμαστε τόσο πιο ευάλωτο καθίσταται το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι ερευνητές συνδυάζουν την κακή διατροφή και τον ελλιπή ύπνο με παθήσεις του σώματος, ασθένειες, ακόμη και χρόνια νοσήματα.
Μειώνει την όρεξή μας. Είναι γεγονός. Ο ύπνος μας αδυνατίζει, ή μάλλον η έλλειψή του αυξάνει το αίσθημα πείνας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που δεν απολαμβάνουν καθημερινά ικανοποιητική ποσότητα και ποιότητα ύπνου τείνουν να καταναλώνουν 500 θερμίδες παραπάνω από εκείνους που κοιμούνται από 6- 8 ώρες ημερησίως.
Βελτιώνει τη μνήμη και την ικανότητα εκμάθησης. Το καθημερινό στρες και τα τεράστια οικονομικά, και όχι μόνο, προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά μειώνουν τα επίπεδα της μνήμης, δυσκολεύοντας τις κοινωνικές μας σχέσεις αλλά και τη ζωή μας γενικότερα. Ένας καλός ύπνος μας ξεκουράζει, ενώ βελτιώνει και την ικανότητά μας να μαθαίνουμε και να αποδίδουμε καλύτερα είτε στο σχολείο, το πανεπιστήμιο ή ακόμη και στη δουλειά μας, όσοι είμαστε εργαζόμενοι.
sleep

Τονώνει τη σεξουαλική διάθεση αλλά και την αυτοπεποίθηση. Η πιο γνωστή δικαιολογία για να αποφύγει μια γυναίκα να «εκπληρώσει τα συζυγικά της καθήκοντα» είναι το «αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο!»  Κι αν και μέχρι σήμερα φάνταζε κάπως γελοία, έχει ωστόσο κάποια βάση, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η κούραση και η έλλειψη ποιοτικού και απερίσπαστου ύπνου, όντως μειώνει τη διάθεση για επαφή με το σύντροφό μας, όπως επίσης και την αυτοπεποίθησή μας και γενικότερα τη γνώμη που έχουμε για την εξωτερική μας εμφάνιση.

Πηγή: http://www.k-mag.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ac/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου