Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

6 τροφές που μειώνουν την επιθυμία να φάμε γλυκά......


1. Η Μπανάνα


Πλούσια σε τρυπτοφάνη η μπανάνα παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή αλλά επίσης αναγνωρίζεται και για άλλους λόγους όπως το να βελτιώνει τη διάθεση, να μειώνει την ψυχική κόπωση και να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του πόνου. Είναι καλή πηγή ινών, καλίου, μαγνησίου και βιταμινών Α, C και Β6.


2.Το Κρέας



το ψάρι καθώς και το άπαχο κρέας, αποτελούν καλές πηγές της τρυπτοφάνης και δρουν συμμαχικά για την αντίσταση στα γλυκά. Επίσης είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, που είναι βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών,το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς επίσης και στην παραγωγή των ορμονών. Τα ψάρια, είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, μειώνοντας τις φλεγμονές και τις αλλεργίες.


3. Το γάλα













είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου στον οργανισμό και βοηθά στην παραγωγή της σεροτονίνης (που προκύπτει από την τρυπτοφάνη), βελτιώνοντας την διάθεση. Αυτό καθιστά το γάλα ένα ισχυρό όπλο στην καταπολέμηση και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον το γάλα να είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών, μέταλλων και βιταμινών όπως A και D.


4.Το τυρί

Φωτογραφία: 6 τροφές που μειώνουν την επιθυμία να φάμε γλυκά:

4.Το τυρί καθώς και τα  παράγωγα του είναι επίσης αποτελεσματικά ,στην καταπολέμηση του πειρασμού για τα γλυκά. Η υψηλότερη συγκέντρωση της τρυπτοφάνης βρίσκεται στην παρμεζάνα. Άλλα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο τυρί είναι το ασβέστιο, το φωσφόρο, οι πρωτεΐνες και οι λιπαρές ουσίες καθώς επίσης και οι λιποδιαλυτές βιταμίνες.
καθώς και τα παράγωγα του είναι επίσης αποτελεσματικά ,στην καταπολέμηση του πειρασμού για τα γλυκά. Η υψηλότερη συγκέντρωση της τρυπτοφάνης βρίσκεται στην παρμεζάνα. Άλλα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο τυρί είναι το ασβέστιο, το φωσφόρο, οι πρωτεΐνες και οι λιπαρές ουσίες καθώς επίσης και οι λιποδιαλυτές βιταμίνες.΄

5.Η Tρυπτοφάνη

Φωτογραφία: 6 τροφές που μειώνουν την επιθυμία να φάμε γλυκά

5.Η Tρυπτοφάνη δεν είναι το μόνο θρεπτικό συστατικό που ανευρίσκονται στο αυγό και το καθιστά μια καλή επιλογή για να το συμπεριλάβετε στη δίαιτα. Βοήθα στην υγεία των ματιών και το  φολικό οξύ που περιέχει είναι σημαντικό για την καταπολέμηση της αναιμίας και την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως επίσης και του Αλτσχάιμερ
 δεν είναι το μόνο θρεπτικό συστατικό που ανευρίσκονται στο αυγό και το καθιστά μια καλή επιλογή για να το συμπεριλάβετε στη δίαιτα. Βοήθα στην υγεία των ματιών και το φολικό οξύ που περιέχει είναι σημαντικό για την καταπολέμηση της αναιμίας και την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως επίσης και του Αλτσχάιμερ

6.Τα ρεβίθια

Φωτογραφία: 6 τροφές που μειώνουν την επιθυμία να φάμε γλυκά:

6.Τα ρεβίθια βοηθούν επίσης στο να δώσουν μια αίσθηση ευεξίας και ευτυχίας (χωρίς ζάχαρη φυσικά). Αυτό το όσπριο, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα, σύμπλεγμα βιταμινών Β και μαγνησίου τα οποία προσφέρουν χαλάρωση, μειώνουν το άγχος και το στρες. Ακόμη οι φυτικές ίνες που περιέχει παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλύτερη λειτουργία του τα έντερου.

βοηθούν επίσης στο να δώσουν μια αίσθηση ευεξίας και ευτυχίας (χωρίς ζάχαρη φυσικά). Αυτό το όσπριο, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα, σύμπλεγμα βιταμινών Β και μαγνησίου τα οποία προσφέρουν χαλάρωση, μειώνουν το άγχος και το στρες. Ακόμη οι φυτικές ίνες που περιέχει παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλύτερη λειτουργία του τα έντερου.


Πηγη: https://www.facebook.com/pages/%CE%99%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82/452501881427460?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου